Magyar foci

Gyászol a Vidi: elhunyt a klub korábbi csapatorvosa

Dr. Horváth Lajos 25 éven át dolgozott a fehérváriaknál.

November 26-án, 83 éves korában elhunyt a Vidi egykori csapatorvosa, Dr. Horváth Lajos, aki 25 éven át dolgozott a klubnál – írja a molvidi.hu.

Horváth Lajos 1935. augusztus 20-án született, 1960-ban avatták orvosdoktorrá. Első munkahelye a fehérvári kórház szemészeti osztálya volt, ott nevelte ki elismert szemészorvosok generációit. Az ő nevéhez fűződik a kórház korszerű szemészeti osztályának megszervezése. 1997-ben vonult nyugdíjba, de haláláig rendszeresen látogatta a Vidi mérkőzéseit.

1972-től, 25 éven át volt a Vidi csapatorvosa, így többek közt testközelből élhette át a legendás UEFA-kupa menetelést is. Rengeteg történet fűződik a nevéhez, az egyik legemlékezetesebb az, amely szerint Dr. Horváth Lajos juttatta tovább a Vidit Prágában az 1984-85-ös UEFA-kupában. Történt ugyanis, hogy idegesek voltak a meccs előtt a játékosok, mindenki igyekezett valamilyen babonába kapaszkodni. Horváth doktor pedig „komoly” feladatot kapott az öltözőben.

„Főorvos Úr, ha hármat dekázik fejjel a labdával, továbbjutunk!” – dobta be valamelyik játékos, és Lajos bácsi bármikor, bármit megtett volna a csapatért.

Természetesen kapható volt erre a próbára is, és ha nem is elsőre, de sikerült három érintéssel a levegőben tartania a labdát, a csapat pedig továbbjutott, és az UEFA-kupa döntőjéig meg sem állt.

Tavaly, 2017. augusztus 20-án, 82. születésnapján Pro Civitate-díjat vehetett át Székesfehérvár ünnepi közgyűlésén.ű

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik