Magyar foci

Dzsudzsákék akcióban: három fiúnak életre szóló élményt ért a házi feladat

Három fertőszentmiklósi tanuló óriási élményben részesült: Telkiben látogathatták meg a magyar csapatot, majd a finnek elleni mérkőzésen is a helyszínen szurkoltak.

Nem mindennapi történetet osztott meg a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldala, amely végül életre szóló élménnyel ért véget.

Megszokott feladat az általános iskolások számára, hogy meg kell tanulniuk hivatalos levelet írni. Az viszont már kevésbé megszokott, amit Erika néni, a Fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola tanára évről-évre véghez visz: kinyomozza a gyerekek kedvenc zenészeinek, sportolóinak, színészeinek címét, és a feladatot „élesben” gyakoroltatja a srácokkal – miután a lurkók megírták leveleiket, a tanár néni el is küldi azokat a címzetteknek.

Tavaly hárman is, Balázs, Gábor és Levente magyar válogatott futballistát választottak és az MLSZ Szurkolói Klubjának munkatársai – szövetkezve a válogatott stábjával és a csapat munkáját segítő többi osztállyal – át is adták a leveleket Dzsudzsák Balázsnak, Stieber Zoltánnak és Gulácsi Péternek, utóbbi pedig a játékosok nevében meghívta a diákokat egy válogatott mérkőzésre.

A nagy nap november közepén érkezett el, amikor a három kisfiú szüleik és tanáraik társaságában utazott fel Budapestre, a Magyarország–Finnország Nemzetek Ligája csoportmérkőzésre. A meccs előtti napon a kis csapat ellátogatott a válogatott főhadiszállására, a Telki edzőközpontba, ahol életükben először találkozhattak is kedvenceikkel, megnézhették Marco Rossi hivatalos meccs előtti sajtótájékoztatóját, sőt, a rengeteg begyűjtött szelfi és autogram mellett lehetőségük volt passzolgatni egy kicsit a magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel, akinek még kapura is rúghattak!

De Balázs, Gábor és Levente sem érkezett üres kézzel: az 5.a osztály nevében szerették volna viszonozni az ajándékokat, amit a szövetségtől kaptak, ezért egy, az egész osztály által aláírt mezt hoztak a válogatottnak, a csapat tagjai pedig cserébe mind dedikálták az osztály új labdáját.

Ha már válogatott, ez tényleg szenzáció: újabb magyar válogatott játékos igazolhat a Serie A-ba. 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik