Magyar foci

Orbán Viktor ránézett az új Puskás-szoborra és rögtön az Aranycsapat sikereit vizionálta

Itt az újabb akadémia.

Orbán Viktor miniszterelnök és George F. Hemingway klubtulajdonos csütörtökön átadta a Budapest Honvéd labdarúgócsapat Magyar Futball Akadémiájának új utánpótlásközpontját. Kihagyhatatlan a Vidi-ultrák szerdai akciója: mutatjuk a videót.

– A magyar futball számára kiemelkedő esemény ez, mert amikor jól ment a Kispestnek, jól ment a magyar futballnak is – jelentette ki a kormányfő.

Hemingway és Orbán avat Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kispesti csapat sálját viselő Orbán Viktor az akadémistákhoz fordulva arról beszélt, a legfontosabb, hogy jó versenyző típusú emberekké váljanak, mert ha ezt megtanulták, mindent tudnak, amit az élet bármely területén hasznosíthatnak – írja az MTI.

A Honvéd az a klub, amelynél a tulajdonos nagy T-vel írandó. Ha ő nem veszi meg a klubot, akkor Magyarország egyik legpatinásabb csapata könnyen örökre eltűnhetett volna

– mondta Hemingwayről Orbán, aki felidézte Puskásék, Tichyék és Détáriék időszakát, amikor a válogatott a Honvédra épült.

A kormányfő kiemelte, a Magyar Futball Akadémia növendékei ötször nyerték meg a Puskás Suzuki Kupát, húsznál is több korosztályos bajnoki címet szereztek, hatvannál is többen váltak élvonalbeli labdarúgóvá, és négyen a válogatottban is bemutatkoztak. Hozzátette, Marco Rossi személyében a jelenlegi szövetségi kapitányt is a Honvédnak köszönheti a magyar labdarúgás.

A magyar futballnak nem lehet kisebb célja, mint megismételni Puskásék sikerét – zárta szavait Orbán Viktor.

Hemingway felidézte, odáig vezetett 30-40 év hanyagsága, hogy amikor 2006 nyarán megvette a klubot és kilátogatott a Bozsik Stadionba, akkor életében először látott szabadon szaladgáló patkányt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik