Magyar foci

Milanov: Ezért dolgozunk minden nap nagyon keményen

A Vidi légiósa lőtte a győztes gólt a PAOK ellen.

Megírtuk: akárcsak két héttel ezelőtt, a Vidi FC csütörtökön is legyőzte a görög PAOK csapatát az Európa Ligában. A magyar bajnok, amely október 25-én 2-0-ra nyert idegenben, ezúttal hazai pályán, a Groupama Arénában győzött a görög csapat ellen 1-0-ra, miután az 50. percben az előrehúzódó Vinícius beadását Georgi Milanov gyönyörűen fejelte a görög kapuba (VIDEÓ!).

– Nehéz meccsre számítottunk, és ez be is jött, ugyanakkor minden elismerésem a csapaté, mert akárcsak Görögországban, ezúttal is végig nagyon okosan, fegyelmezetten és ami a legfontosabb, türelmesen futballoztunk. Tudtuk, hogy lesz majd lehetőségünk a görögök kapuja előtt, boldog vagyok, hogy sikerült gólt szereznem, ráadásul győztes gólt. Nagyon szép támadást vezettünk, Vini nem csak hátul játszott rendkívül hasznosan, de fantasztikus labdával szolgált ki. Ezzel a győzelemmel óriási esélyt teremtettünk magunknak a továbbjutást illetően, de még két nagyon nehéz csoportmeccs vár ránk, és mindenképp pontot, pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy valóra váltsuk az álmunkat, ezért dolgozunk minden nap nagyon keményen. Csodálatos érzés volt tömött lelátók előtt futballozni, és a találkozó végén együtt ünnepelni a drukkerekkel. A lefújás után Wernbloom az elsők között jött oda hozzám gratulálni. Hosszú évekig voltunk Moszkvában csapattársak, nagyon jó barátságban vagyunk, és csak a hármas sípszóig voltunk ellenfelek, de úgy gondolom, a labdarúgásban ez így normális – nyilatkozta a klubhonlapnak a lefújást követően Georgi Milanov, aki korábban mást is mondott már a meccsről.

A fehérvári együttes, amely sikerének köszönhetően már hatpontos, és a százszázalékos Chelsea mögé feljött a továbbjutást érő második helyre a csoportban, november 29-én a fehérorosz BATE Boriszov vendége lesz.

Címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik