Magyar foci

A BATE legyőzésével óriási lépést tehet a továbbjutás felé a Vidi

Ehhez a Chelsea „segítsége” is kell.

A PAOK legyőzésével a Vidi karnyújtásnyira került a továbbjutástól az Európa Liga csoportköréből. Marko Nikolics legénysége ezer fokon égett, küzdött, harcolt a görögök ellen, meg is lett az eredménye.

De mi kell ahhoz, hogy a kieséses szakasz valóban meglegyen a fehérváriak számára? A magyar bajnoknak (és csoporttársainak) még két meccse van hátra, először a BATE Boriszov elleni idegenbeli ütközet következik, majd befejezésül a Chelsea ellátogat a Groupama Arénába.

A Vidinek „csupán” annyit kell tennie, hogy legyőzze a fehéroroszokat, illetve bízni abban, hogy a londoniak – bármilyen formában – pontot szerezzenek. Hiszen abban az esetben a magyaroknak kilenc pontja lenne, a PAOK-nak viszont csak 4, ami akkor sem lenne elég, ha a fehérváriak az utolsó körben is kikapnának a Chelsea-től.

A lehetőség tehát adott, de fontos megjegyezni, hogy a BATE egyetlen csoportkörös győzelme pont a Vidi ellen esett. Ráadásul a Chelsea is csak egyetlen góllal jutott túl a PAOK-on, de mindezeket egybevetve a morális előny talán a magyar csapatnál lehet, ez pedig akár győzelmet is érhet.

Egyébként ahhoz képest, hogy a Vidi mekkorát küzdött, igencsak meglepő, hogy lazán beszólt a Vidinek a PAOK román edzője.

Címlapkép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Olvasói sztorik