Magyar foci

Magasabb szintre emelkedett a Puskás Akadémia és a Bayern München együttműködése

Ez a döntás óriási hatással lehet az akadémiák működésére, illetve az ott nevelt játékosok fejlődésére.

Nem akármilyen hírt közölt szurkolóival a Puskás Ferenc Akadémia. A hivatalos közlemény szerint a csapat és a német rekordbajnok Bayern München közötti együttműködés szorosabbá vált, ami óriási hatással lehet az akadémiák működésére, illetve az ott nevelt játékosok fejlődésére.

Újabb szintre emelkedett a Bayern München és a Puskás Akadémia közötti szakmai kapcsolat, amelynek köszönhetően a mi szakembereink a Bayern Campuson, míg a németekéi a Puskás Akadémián dolgozhatnak együtt és gyűjthetnek hasznos tapasztalatokat. Korosztályos képzésünkben eddig játékosaink az NB III-ba, az NB II-be, a legtehetségesebbek pedig az élvonalig juthattak – a Bayernnel kötött mostani megállapodás legfontosabb része, hogy szakembereink közös munkája során kidolgozzuk annak részleteit, hogy a bajor klub milyen szerepet játszhat tehetségeink fejlesztésében – nyilatkozta a pfla.hu-nak Takács Mihály, az akadémia igazgatója.”

A klub közleményéből az is kiderül, a bajor klub U16-os csapata is részt vesz a jövő évi Puskás-Suzuki-kupán, ezt a felcsútiak nemzetközi kapcsolatokét felelős igazgatója, Papp Bence erősítette meg:

Szívélyes fogadtatásban részesültünk, a delegáció összes tagját egyaránt partnerként kezelik. Örömmel jelenthetjük be, hogy a Bayern Münchennek is átadtuk a meghívót a 2019-es Puskás–Suzuki-kupára. Ma délután az U16-os utánpótlás-csapatunk játszik felkészülési mérkőzést a bajorokkal, estére pedig meginvitáltak bennünket a Bayern München–AEK Athén Bajnokok Ligája-találkozóra”

Címlapkép: Puskás Akadémia Flickr

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik