Magyar foci

EL: Nikolics és Kovács is teljesen más meccsre számít, mint Szalonikiben volt

A Vidi vezetőedzője szerint a PAOK csütörtökön a legjobb összeállításában fog pályára lépni.

Marko Nikolics vezetőedző szerint bár matematikailag jó lenne a döntetlen is, a Vidi FC csütörtökön a győzelemért száll harcba a PAOK elleni mérkőzésen az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában.

A szerb tréner a szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, azért sem szabad döntetlenre játszaniuk, mert annak biztos vereség lenne a vége. Közben az NB I-ben is zajlik az élet: Premier League-klub figyelte Torghellét.

Ott szeretnénk folytatni, ahol Szalonikiben abbahagytuk, vagyis újfent győzni akarunk – jelentette ki Nikolics, aki kiemelte, teljesen más meccs lesz a csütörtöki, mint a csapatok két héttel ezelőtti találkozója, ezért abból kiindulni nem lehet.

A tréner szerint jól felkészültek a görög együttesből, amelyet kiválónak tart, ám úgy vélte, okosan játszva és harcosan pályára lépve ismét le lehet győzni. Leszögezte, csapata eddig is bármelyik ellenféllel felvette a küzdelmet az európai kupaporondon, mert a pályán „nem a költségvetés számít, hanem a mutatott játék”.

Úgy vélte, a PAOK a legjobb összeállításában nekik fog rontani, mert a görögöknek égető szükségük van a pontokra. Megjegyezte, nekik is ugyanannyira kellenek a pontok és a győzelem, mivel a Chelsea mögötti “különversenyben” mindegyik együttesnek nagy esélye nyílt a továbbjutásra.

Marko Nikolics nagy örömnek nevezte, hogy telt ház előtt játszhatnak, amit nem teherként fognak fel, hanem a lelátóról érkező pozitív energiaként.

A Vidi válogatott középpályása, Kovács István is teljesen más mérkőzésre számít, már csak azért is, mert véleménye szerint a nemzetközi színtéren eddig idegenben jobban teljesítettek, mint hazai pályán. Kijelentette, hogy a győzelem és a továbbjutás a céljuk, meg akarják ragadni azt a lehetőséget, melyet kiharcoltak maguknak.

Emlékeztetett arra, hogy Szalonikiben „közel tökéletes” meccset hoztak le, ellenfelük fölé kerekedtek szinte minden tekintetben. Szerinte ezúttal nüanszok fognak dönteni, és nem szabad abba a hibába sem esniük, mint a BATE elleni hazai találkozón, melyen védekezésben többször hibáztak.

(MTI)

címlapfotó: TF-Images/Getty Images

Olvasói sztorik