Magyar foci

Félelmetes mérleggel várja a PAOK a Vidi FC-t

Jön a magyar bajnok harmadik meccse az Európa Liga csoportkörében.

7-0-0, a gólkülönbség 12–2

– így áll a görög bajnokságban a PAOK.

A hazája pontvadászatában listavezető együttes vendégeként lép pályára a Vidi FC az Európa Liga csoportkörének csütörtök esti harmadik fordulójában.

A fehérvári együttes múlt szombaton a Haladás otthonában elért 2–0-s győzelemmel „melegített” a görögországi találkozóra, míg a házigazdák vasárnap este nyertek 2–1-re az Arisz vendégeként, ennek köszönhetően százszázalékos mérleggel vezetik a görög Szuperligát.

Az EL-ben a Vidi pont nélküli, miután a BATE Boriszovtól hazai pályán elszenvedett 2–0-s vereséget követően Londonban, a sorozat egyik esélyeseként számon tartott Chelsea vendégeként kikapott 1–0-ra. A PAOK egyelőre a továbbjutást érő második helyen áll az L-csoportban: a nyitófordulóban otthon 1–0-ra elveszítette a Chelsea elleni meccset, aztán Boriszovban meggyőző, 4–1-es sikert aratott.

A magyar bajnoki címvédőre tehát nehéz feladat vár, a PAOK hazai pályán legutóbb márciusban veszített bajnoki találkozót, a keretben pedig több válogatott futballista is szerepel, köztük például a portugál csapattal 2016-ban Európa-bajnok Vierinha – írja az MTI. Érdemes lesz ügyelni a szerb Alekszandar Prijovicsra is, aki már öt bajnoki gólnál jár ebben az idényben.

A Vidi küldöttsége szerdán délelőtt kelt útra, a mérkőzés előtt szokásos sajtótájékoztató 19.30-kor, az edzés 20.30-kor kezdődik a Toumba Stadionban. A székesfehérváriak hazai riválisa közben fantasztikus erősítésre készül: íme a részletek.

Nyitókép: fotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik