Magyar foci

Megvan, kik pályáznak Kassai Viktor helyére

Fiatal játékvezetőket támogat az UEFA.

A focibiro.hu cikke szerint Andó-Szabó Sándor kikerül a FIFA játékvezetői keretből, Berke Balázs pedig bekerül a helyére. Kassai Viktor, Bognár István, Vad II István, Farkas Ádám és Karakó Ferenc marad.

Az asszisztensi keretből Varga Zsolt kerül ki, Szalai Balázs pedig be. Az MLSZ elnöksége már elfogadta a kereteket és felterjesztette elfogadásra a nemzetközi szövetségnek.

A hungarianfootball.com cikke szerint a partjelzők közül Kóbor Péter, Szert Balázs, Georgiou Theodoros és Szalai Balázs is nagyon tehetséges fiatal, ez pedig jó jel Kassai Viktor csapatának közelgő cseréje miatt. Kassainak 2020 vagy legkésőbb 2021 decemberében kell búcsút mondania a nemzetközi porondnak.

Andó-Szabó eltávolítását meglepő, de nagyon üdvözlendő döntésnek tartják. A bíró néhány évvel ezelőtt a másodikból a harmadik kategóriába került, ezért nemzetközi karrierje megfeneklett, nem volt esélye, hogy újra előléphessen.

A következő két-három évben, Kassai visszavonulásáig sürgősen új arcra van szükség – írja a szerző.

Bognár Tamást vagy Vad II Istvánt nem választják elitbírónak, mert Kassai visszavonulásakor mindketten elmúlnak már 40 évesek, és az UEFA nem támogatja, hogy negyven felettiek kerüljenek az elitkeretbe.

A fentiek miatt Farkas Ádámnak, Karakó Ferencnek, Berke Balázsnak van esélye Kassai örökébe lépni.

nyitókép: AFP / Jure MAKOVEC

Olvasói sztorik