Magyar foci

Böde-góllal ikszelt a Fradi a Soroksár ellen

Edzőmeccset játszottak a zöld-fehérek.

Felkészülési mérkőzés

Soroksár SC – Ferencvárosi TC 1-1 (0-0, 0-1)
Soroksár Szamosi Mihály-sporttelep.
Soroksár: Kovács D. (Steer, 46.) – Gárdos, Dvorschák (Lipcsei, 61.), Valencsik (Szpirulisz, 61.), Bor D. – Derekas, Gyömbér, Tamási – Orosz M., Pál A. (Lakatos, 46.), Albert Á. (Ladányi, 75.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
FTC: Varga Á. – Koch, Takács Zs., Leandro (Csernik, 31.), Heister – Rui Pedro (Georgijevic, 31.), Sigér (Leandro, 61.) – Bőle (Finnbogason, 61.), Finnbogason (Lanzafame, 31.), Rodriguez – Böde (Rui Pedro, 61.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerzők: Gyömbér (71.), illetve Böde (55.)

A válogatott szünetet kihasználva edzőmeccset játszott a Ferencvárosi TC a Soroksár SC vendégeként – a Fradi honlapjának beszámolójából kiderült: háromszor harmincperces mérkőzést vívtak a felek.

Finnbogason fejese nem sokkal kerülte el a hazai kaput, de a vendégek védelme is munkában volt már az első tíz perc során. Lipcsei Péter vezetőedzőtől kapott dicséretet a Fradi kapusedzője, miután Varga mellre vett egy soroksári emelést. Kovácsot is megdolgoztatták a zöld-fehérek, a hajrában nagyot védett, gól azonban nem esett az első játékrészben.

A második harmad elején Lanzafame próbálkozott szabadrúgással, Kovács ismét a helyén volt. Albert Ádám két kísérletét védte Varga, a másik oldalon, Böde Dániel lefordulásánál viszont tehetetlen volt a hazai kapus: a korábbi válogatott támadó ballal vette be a Soroksár kapuját (0-1).

Az utolsó etapra visszaállt Finnbogason, nem sokkal később az oldalhálóba lőtte a labdát. A 71. percben Gyömbér fejesével egyenlített a Soroksár (1-1), majd Finnbogason találta telibe a kapufát. Bravúr itt, bravúr ott a végén, de gól már nem esett: a Fradi 1-1-es döntetlent játszott NB II-es ellenfele ellen, így nem ért el sokkal jobb eredményt, mint a szintén másodosztályú csapatok ellen próbázó több riválisa.

Szombaton játszották:
Kisvárda Master Good – Debreceni VSC 0-1 (0-0)

Kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik