Magyar foci

Újabb magyar a Salzburgnál: Berki Marcell aláírt – hivatalos

A Vidi reménysége Ausztriában bizonyíthat.

A fehérvári klubhonlap számolt be arról, hogy a Vidi U14-es bajnokcsapatának játékosa, Berki Marcell Ausztriában is megmutathatja tehetségét, hiszen a Red Bull Salzburgba igazolt.

A 2004-es születésű Berki Marcell hatéves korában kezdett el a Vidiben focizni, és 2016-ban, 12 évesen mutatkozott be az U14-es együttesben. Az előző szezonban alapembere volt a Horváth Zoltán vezette U14-es bajnokcsapatnak, de tizenkét találkozón szerepelt az idősebb, U15-ös együttesben is. Az őszi szezont már nem a Vidiben, hanem az osztrák Red Bull Salzburg U15-ös csapatában kezdte el a tehetséges, fiatal labdarúgó.

Marci 6 éves kora óta focizott a Vidiben, én pedig 9 éves kora óta foglalkoztam vele. Már ekkor látszott rajta, hogy kivételes képességű játékos, aki ráadásul nagyon szorgalmas is. Ilyen fiatalon is nagyon jó mentalitása volt. Az egyik erőssége a játékhelyzet-felismerő képessége volt, ennek is köszönhette, hogy rendszeresen szerepelt az idősebb korosztályokban is. Édesapja is futballozott, és mindenben támogatták Marcit, ez is nagyon fontos volt annak érdekében, hogy folyamatosan tudott fejlődni. A tavalyi U14-es bajnokcsapatunk egyik vezéregyénisége volt, mentalitásával nem csak a pályán, de azon kívül is vezér volt. Jó munkabírású középpályás, aki nagy lehetőséget kapott, hiszen ebben a szezonban már a Red Bull Salzburg korosztályos csapatában fejlődhet tovább. Annak idején, amikor évekkel ezelőtt elkezdtem az ő korosztályával foglalkozni, négy nevet írtam be a noteszomba, akikről úgy gondoltam, hogy a későbbiekben sokra vihetik. Az egyik az ő neve volt

– nyilatkozta a klubhonlapnak Horváth Zoltán, a Vidi utánpótlás-edzője.

Marcellel 2016-ban forgatott rövid videót a klub, akkor arról beszélt, hogy a Bundesliga a nagy álma – a fiatal labdarúgó most ehhez az álomhoz került egy lépéssel közelebb.

A fehérváriak játékosa, Berki Marcell osztrák sztárcsapathoz igazolt – fotó: molvidi.hu

címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik