Magyar foci

Glázer kimondta, mi doppingolta a Vidit a Chelsea ellen

A korábbi szövetségi kapitány értékelte a magyar bajnok EL-meccsét.

Mint ismert, a világhírű Chelsea csupán egyetlen gólt tudott lőni a Stamford Bridge-en a magyar bajnok Vidi FC-nek az Európa Liga csoportkörének második fordulójában. Marko Nikolics és Maurizio Sarri vezetőedzők értékelése után a Rangadó állandó szakértője, az egykori magyar szövetségi kapitány, Glázer Róbert is elemezte a találkozót.

A Chelsea kicsit tartalékosan állt fel, de így is fantasztikus csapat. A londoniak a szokásos játékukat kezdték el játszani, de meglepődhettek, mert a Vidi nagyon masszív volt. A magyar bajnok jól zárt, jól tolódott és a játékosok sokszor megnyerték az egy-egy elleni párharcokat. Szép ütempasszok után persze voltak nagy helyzetei a Chelsea-nek, rúghatott volna gól, ám ne felejtsük el, hogy a Vidinek is voltak lehetőségei. Kesergek kicsit Nego ziccere miatt, hiszen nagyon szépen bevitte, megcsinálta a lövőcselt, de utána egy satnya ballábas lövés következett. Nem tudom, mi történhetett, lehet kicsit megijedt vagy elfogyott a levegő. Az ősszel most egész más Vidit láthatunk, rendkívül egységes a csapat és egymásért küzdenek a játékosok. Nagyon gyorsan át tudnak menni támadásba, megvan a megfelelő technikai tudás és ezt a Stamford Bridge-en is bizonyították, hiszen akár döntetlent is elérhettek volna. Boldoggá tett a Chelsea elleni hozzáállás és játék, mert a Vidi megmutatta, hogy kellő odafigyeléssel magyar csapat is tud nemzetközi szinten jó eredményt elérni.

– értékelt honlapunknak Glázer Róbert, aki szerint maga a közeg is sokat dobott a fehérvári játékosok teljesítményén

– Én is játszottam a Milan, illetve a Juventus ellen, és igenis felszívtuk magunkat. A Vidit is leírták a fogadóirodák, biztos ez is dolgozott a játékosokban. Ne felejtsük el azt sem, hogy most nem ezer, hanem több mint harmincezer néző előtt játszottak. Ez mind-mind doppingolta a játékosokat. Amikor egy-két passz sikerült, utána rádöbbent a csapat is, hogy a sztárokat is ki lehet cselezni, be lehet jutni a tizenhatoson belülre, és gólhelyzetbe tudnak kerülni. Ott kellett volna kicsit nyugodtabbnak maradni, és akkor akár döntetlen is születhetett volna. 

Olvasói sztorik