Magyar foci

Juhász: Fejlődni kell, az első góloknak döntő fontossága lesz minden meccsen

A Vidi csapatkapitánya úgy érzi, ha egyenlítenek a BATE ellen, a fordítás is összejött volna. Tujvel már előrenéz, szerinte nem verhetetlen a Chelsea sem.

A BATE Boriszov elleni kétgólos vereség után a Mol Vidi FC csapatkapitánya, Juhász Roland és a sérült Kovácsik Ádám helyett a kezdőcsapatba jelölt hálóőr, Tomás Tujvel is elmondta a véleményét az Európa Liga-meccsel kapcsolatban – ha lemaradtál volna, ide kattintva megnézheted a két óriási védelmi hibából esett fehérorosz gólt.

Azt gondolom nem csak két, hanem három pontot is elveszítettünk, hiszen ha sikerült volna 0-1 után gólt szereznünk, akkor meg is tudtuk volna fordítani a meccset – kezdte Juhász Roland. – A lehetőségeink megvoltak az egyenlítésre, sajnos kimaradtak. Az első félidőben is a mi játékunk érvényesült, a másodikban meg aztán abszolút. Két helyzetből és egy pontrúgásból lőttek két gólt, ilyen hibák ezen a szinten nem férnek bele. A helyzetkihasználáson is javítanunk kell, mert az európai kupaporondon nem megengedhető, hogy öt-hat helyzetből sem találjunk be. Ebben fejlődni kell, hiszen az első góloknak döntő fontossága lesz minden egyes mérkőzésen, akár idegenben, akár hazai pályán. Nagyon bosszús vagyok, nyerhető meccs volt, van mit tanulni ebből a napból.

Juhász végül megemlítette a szurkolókat is, akiknek megköszönte a nagyszerű hangulatot és kiemelte, jó érzés volt ilyen atmoszférában futballistának lenni. A csapatkapitány hozzátette, bízik abban, hogy az eredmény ellenére ugyanilyen szép számban kilátogatnak majd a további meccseikre is.

Sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint a BATE, mégis ők rúgták a gólokat, így sajnos kikaptunk – ezt már a sérült Kovácsik Ádámot helyettesítő kapus, Tomás Tujvel mondta a meccs után. – Egyelőre még nem elemeztük a részleteket, erre a következő napokban biztosan sor kerül majd, de miután kielemezzük a hibákat, tovább kell lépnünk. Minden meccs más, a Chelsea-ben is csupán tizenegy ember fog a pályára lépni, nem lehetetlen nyerni az otthonukban, de egyelőre még a hétvégén Magyar Kupa-meccs vár ránk, csak az lebeg a szemünk előtt, hogy ott továbbjussunk.

Tujvel már csak a jövővel foglalkozik. Fotó és címlapfotó: molvidi.hu
Olvasói sztorik