Magyar foci

Nikolics: A tapasztalatlanság is közrejátszott a vereségben

A Vidi edzője csodálkozott Milanov kondiján és azt is elárulta, nem minőségi kérdés miatt nem játszik Sztefan Scsepovics.

Mint ismert, a Mol Vidi FC 2-0-ra elveszítette az első csoportmeccsét az Európa Ligában, pedig a meccs összességét tekintve mezőnyfölényben játszott és több helyzetet dolgozott ki, mint a BATE Boriszov – két védelmi hiba azonban megpecsételte a fehérváriak sorsát, a két gólt ide kattintva nézheted meg. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics természetesen csalódottan nyilatkozott

Bele lehetne menni nagyon mély elemzésekbe, talán többet érdemeltünk, de a labdarúgásban egy dolog nem hazudik: az eredmény – kezdte a szerb tréner. A legnagyobb problémánk, hogy nem voltunk elég élesek a kapujuk előtt. Idén Danko Lazovics, Huszti Szabolcs és Loic Nego lőtte a legtöbb gólunkat, két rutinos, harminc feletti játékos és egy szélső. Ez is azt mutatja, hogy problémánk van a gólszerzéssel. A játék többi elemével elégedett vagyok, a meccs végét leszámítva végig fegyelmezettek voltunk, de akkor már egyébként is eldőlt meccs. A játékosoknak gratulálok, mert mindent kiadtak magukból. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek, remélem a hétvégi kupameccsünkre is eljönnek, és a bajnokikon is számíthatunk rájuk. Nyilván nem lenne egy udvarias gesztus nagyon mélyen belemenni, hogy mi voltunk a jobb csapat, amikor ők lőttek két gólt, nem pedig mi… A labdarúgásban ugyanis a győzelem a legfontosabb.

A szerb edző kiemelte, a realitás persze az, hogy a csoportkörös szereplés már önmagában is siker, hiszen sok év után jutott el magyar csapat eddig. Hozzátette, ez egyfajta iskola is a számukra, ma például a tapasztalatlanság is közrejátszott abban, hogy elvesztették a mérkőzést.

Két hét múlva a Stamford Bridge-en játszunk, ami óriási dolog, mindenkinek megvan a motivációja – nem feltett kézzel megyünk majd ki a pályára, de egy dolog az ambíció, és egy másik a valóság – folytatta Nikolics, majd újságírói kérdésre kitért a kegyvesztett Sztefan Scsepovics helyzetére, valamint arra is mennyire érzi késznek a keretet az Európa Ligára, hiszen ma olyan játékosoknak kellett beállni, akik eddig alig jutottak szerephez. –  Valóban új játékosok kerültek be ma a csapatba, sokan az első percüket játszották a Vidiben. Milanovon el is csodálkoztam – persze nem azon, hogy jól játszott, hiszen tudtuk, hogy erősítést jelent majd – hanem hogy kondícionálisan eddig bírta. De már nem alakíthatunk a kereten, az átigazolási időszak lezárult, így kell minél eredményesebben szerepelnünk. Sztefan tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy visszakerülhessen – és ez nem minőségi kérdés.

címlapfotó: molvidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik