Magyar foci

EL: hiába a mezőnyfölény, vereséggel kezdett a Vidi

A csoportkör első fordulójában elvitte a három pontot a BATE Boriszov a Groupama Arénából.

Európa Liga, L-csoport, 1. forduló

Mol Vidi FC – BATE Boriszov (fehérorosz) 0-2 (0-1)
Groupama Aréna, 14726 néző. Játékvezető: Kristoffersen (dán).
Vidi: Tujvel – Fiola (Hodzic, 64.), Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (Berecz, 78.) – Kovács I., M. Scsepovics, Milanov (Hangya, 76.). Vezetőedző: Marko Nikolics
BATE: Scserbickij – Poljakov, Milunovics, Filipenko, Filipovics – Ivanics (Gordejcsuk, 67.), D. Baga, Jablonszkij, Dragun, Sztaszevics – Touminen (Szkavis, 61.). Vezetőedző: Alekszej Baga
Gólszerzők: Tuominen (27.), Filipenko (85.)
Kiállítva: Filipovics (95.)

A meccset megelőző viharos napokat követően – mint ismert, Danko Lazovics furcsa körülmények között, hirtelen távozott Székesfehérvárról, Szerbiában már tudni vélik, hol folytatja – csütörtök este megkezdte szereplését az Európa Liga-csoportkörben a Mol Vidi FC, amely az első fordulóban a fehérorosz BATE Boriszovot látta vendégül a Groupama Arénában.

Az első huszonöt percben Kovács lövésén kívül semmilyen izgalmas eseményt nem jegyezhettünk fel, a B-közép nélküli Vidi-közönség sem igazán jött lázba a látottaktól. A 25. percben aztán a semmiből megélénkült a meccs, az addig sokkal passzívabban játszó BATE veszélyes akciót vezetett a jobb oldalon, de Ivanics lövését hárította Tujvel. Két percre rá viszont már tehetetlen volt a fehérvári hálóőr, Tuominen kényszerítőzött társával, a tizenhatoson belül becsapta egy csellel Viníciust és Tujvel alatt a hálóba gurított, 0-1 – ide kattintva megnézheted az óriási védelmi hibát

A bekapott gól a Vidit is felébresztette, a félidőig két óriási lehetősége is akadt az egyenlítésre, de a 33. percben Kovács tiszta lövőhelyzetből, tizenkilenc méterről fölé bombázott, öt perccel ezt követően pedig szintén a magyar válogatott játékos kísérletezett a tizenhatoson belülről, ekkor már sokkal pontosabban, ám Scserbickij nagyot védett.

A fordulás után tíz percet kellett várni az első nagyobb helyzetre, ezt pedig a Vidi dolgozta ki: Stopira a bal szélen becsapta Poljakovot,beadása után Filipovics nagyot mentett az érkező Nego elől. A 62. percben a másik oldalon alakult ki veszélyes szituáció, Sztasevics bal oldali beadását Filipenko fejelte kapura öt méterről, de nem volt benne nagy erő, így Tujvel odaért.

Egyértelmű volt a hazaiak mezőnyfölénye a második játékrészben, de a masszívan védekező BATE-védelmet nehéz volt feltörni. A 71. percben aztán kis híján megduplázták az előnyüket a vendégek, Vinícius röviden fejelte haza a labdát Tujvelnek, a kapus azonban védeni tudta Szkavis ziccerét.

A 83. percben a csereként beálló Berecz pontosan ívelt Scsepovics fejére, de a támadó az ötösről a kapus kezébe fejelte a labdát, ez pedig két perccel később megbosszulta magát. Sztasevics bal oldali szabadrúgása után Filipenko senkitől sem zavartatva fejelt a kapu bal oldalába, ezzel eldöntve a három pont sorsát, 0-2.

Kovács István előtt két helyzet is adódott. Fotó: molvidi.hu

címlapfotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik