Magyar foci

Lőw Zsolt szerint nem várhatunk nagy csodákat a magyar válogatottól

Itthon túlzóak az elvárások, de a finnek elleni vesztes találkozón látott pozitívumokat.

A Paris Saint-Germain magyar másodedzője, Lőw Zsolt exkluzív interjút adott az M4 Sportnak. A szakember szerint túl nagyok az elvárások a magyar válogatott felé, ezért nagy a csalódottság minden finn-magyarhoz hasonló meccs után, azonban a szombati Nemzetek Ligája-találkozón rengeteg biztató jelet látott. A Fonyódra hazalátogató szakember a csatornának adott interjújában a Nemzetek Ligájában 1-0-ás finn sikerrel véget ért találkozóról is beszélt.

Az új szövetségi kapitány ilyen rövid idő alatt jó munkát végzett a megítélésem szerint: kívülről, anélkül hogy tudnék bármilyen információt. Én azt láttam, hogy volt egy elképzelése Marco Rossinak: egy játék, amit szerettünk volna megvalósítani. Nagyon hamar hátrányba kerültünk, ami sűrűn előfordul a magyar labdarúgásban különböző okok miatt. De a játékosok nem adták fel, továbbdolgoztak.

A PSG trénere nagyon pozitívnak véli, hogy Marco Rossi bele mert nyúlni a mérkőzésbe és változtatott, véleménye szerint ez segített is a játékunkon. „Lehet úgyis nézni, hogy megint vereséget szenvedtünk, ki tudja hányadik alkalommal, de próbáljuk meg a kicsi pozitívumokat észrevenni, én sok ilyen pozitív jelet láttam.” 

A 39 éves vezetőedző a magyar labdarúgás helyzetéről is szót ejtett:

Nem várhatunk nagy csodákat a magyar válogatottól: az elmúlt években borzasztóan magasra tettük a mércét és túlzóan nagyok voltak az elvárások. Meg lehet érteni a magyar közeget, hiszen szeretnék, hogy a magyar válogatott sikeres lenne, hogyha új futball lenne Magyarországon. De meg kell érteni, hogy közel harminc év kiesett, annyira el lett hanyagolva a labdarúgásunk minden téren, hogy borzasztóan nagy lemaradásunk van 

– mondta, majd hozzátette, hatalmas sikernek tartja az Európa-bajnokságot, boldog volt a magyar szurkolók miatt.

– Ahogy Németországban arról beszéltek az emberek, hogy a magyar szurkolók tízezrei ünnepelnek az utcán, ettől most is libabőrös leszek. Tudom és elhiszem, hogy az emberek vágynak ugyanilyen élményre, de a magyar futball jelenleg nem alkalmas arra, hogy sorozatban ilyen élményeket adjon. Alacsonyabbra kéne tenni a mércét, mert nem tudjuk megugorni, és ettől állandóan el vagyunk keseredve.

Mindig csalódottak vagyunk, mert az elvárások túlzóak. Ne várjunk csodát!

Olvasói sztorik