Magyar foci

Életet mentettek a magyar játékvezetők Orosházán

Egy idős bácsin segítettek a sípmesterek.

Játékvezetők hőstettéről számol be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldala, az eset az orosházi Mátrai Sándor stadionban történt meg a sípmesterek egyik edzésén, amikor is a sporik jajveszékelésre lettek figyelmesek.

– Tréning közben egyszer csak azt hallottuk, hogy a hozzátartozóink kiabálnak: láttuk, hogy egy bácsi a salakpályán arccal lefelé mozdulatlanul fekszik. Odasiettünk, felmértük a helyzetet. Minimális keringése volt, stabil oldalfekvésbe tettük. Aztán arra kellett rádöbbennünk, hogy megállt a szíve, és nem lélegzett. A közelben lévők azonnal hívták a mentőket – idézte fel az augusztus 28-án délután történeteket Lovas László NB II-es játékvezető, aki nyolc esztendeje az országos keret tagja.

– Elkezdtük az újraélesztést. Mivel vannak egészségügyi alapismereteim, és pedagógusként tisztában kell lenni az életmentéssel, tudtam, hogy ilyenkor mit kell cselekedni. A mentoráltammal – György Balázs, a 20 éves, civilben tűzoltó, feltörekvő megyei játékvezető – együttes munkával próbáltuk visszahozni az életbe a bácsit, közben pedig telefonon kaptuk a tanácsokat a mentőállomásról. Szerencsére gyorsan kiérkeztek, és már úgy adtuk át, hogy volt pulzusa. Úgy tudom, hogy azóta kielégítő lett az állapota, a családja a közösségi portálon köszönte meg a gyors beavatkozást – zárta az MLSZ oldalán Lovas.

A jobb szélen Lovas László játékvezető. Fotó: mlsz.hu

A képen balról második Pusztai Zoltán (aki a bácsi unokájára vigyázott), balról harmadik Gyuga Zsolt (aki a mentőt írányította és a környéket biztosította a jobbról a második György Sándorral), balról negyedik György Balázs (aki érdemben nagyon sokatt tett) és jobbról első Lovas László.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik