Magyar foci bajnokok ligája

Szokatlan nyilatkozat a Vidi FC sikeredzőjétől

Marko Nikolic szerint nem érdemeltek vereséget...

A több mint fél órát emberhátrányban játszó Vidi FC 2-1-re kikapott a görög AEK Athén csapatától a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának szerda esti, első mérkőzésén a Groupama Arénában, így nehéz helyzetben várhatja a jövő heti visszavágót.

Nem érdemeltünk vereséget, mert amikor egyenlő létszámmal játszottunk, sokkal jobbak voltunk a görögöknél, ugyanakkor emberhátrányban nagy problémáink voltak ‒ mondta a magyar bajnokcsapat szerb edzője.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Marko Nikolic gratulált játékosainak. Úgy vélte, a Vidi FC labdarúgói büszkék lehetnek arra, amit a pályán mutattak.

Mint mondta, sohasem kommentál bírói döntést, de Huszti Szabolcs kiállítása igen nehéz helyzetbe hozta csapatát. Az athéni visszavágón nehéz dolguk lesz, de meg fogják próbálni, nincs más esélyük a csoportkörre, mint két góllal nyerni.

Az AEK trénere, Marinosz Uzunidisz szerint nagy győzelmet arattak, ám csapata még nem jutott tovább. Kiemelte, hogy Bakaszetasz kiállításáig jobbak voltak, de a végére idegessé váltak, ezért meg kellett izzadniuk a sikerért.

Hangsúlyozta, hogy a továbbjutáshoz a visszavágón 90 percig jól és koncentráltan kell játszaniuk, nem engedhetnek meg olyan üresjáratokat, mint a mostani meccs utolsó félórájában.

A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

nyitókép: MTI

Olvasói sztorik