Magyar foci bajnokok ligája

Skót, görög, walesi vagy dán ellenfél vár a Vidire a Malmö után

Mindenképp folytatja a fehérvári csapat: vagy a BL-ben, vagy az EL-ben.

Hat év után szerepelhet ismét főtáblán magyar klub az európai kupaporondon, amennyiben kedden a hazai visszavágón a Vidi FC kiharcolja a továbbjutást a svéd Malmö ellen a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában.

A székesfehérváriaknak erre minden esélyük megvan az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően, mert a svédországi eredmény azt jelenti, hogy a győzelem mellett a gól nélküli találkozó is nekik kedvezne.

Aki nem tudná: a mostani párharc továbbjutója a BL-selejtezőben a skót Celtic vagy a görög AEK Athén csapata ellen folytatja, míg a vesztes az EL utolsó körében a walesi The New Saints vagy a dán Midtjylland együttesével találkozik. 

Legutóbb hat éve éppen a Vidi – akkor még Videoton néven – szerepelt főtáblán magyar csapatként, méghozzá az Európa Ligában.

Ezúttal a továbbjutása esetén még nem lehetne tudni, hogy melyik sorozat csoportkörében szerepelne a piros-kék együttes, az a BL-selejtező negyedik, utolsó körében dől el: az ottani győztes értelemszerűen a legrangosabb európai kupasorozatban folytatja, a vesztes pedig átkerül az Európa Liga csoportkörébe. 

A keddi visszavágó 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában.

Címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik