Magyar foci

Románok lopták el az olasz futballcsapat buszát, magyar hősök születtek a sztoriban

Személyesen köszönték meg kiszombori rendőrök segítségét.

A Csongrád megyei rendőrök találták meg azt a mikrobuszt, amelyet még június végén loptak el egy olasz kisváros focicsapatától. A játékosok most eljöttek Kiszomborra, és megköszönték a rendőrök segítségét – írja a delmagyar.hu.

A történet röviden annyi, hogy június 22-én éjjel betörtek a klubhoz, és az épületben talált pénzen és élelmiszeren kívül ellopták a csapat alig egy hónapos kisbuszát. A járművet két nap múlva a kiszombori határátkelőn állították meg és foglalták le a magyar rendőrök.

Innentől érdekesebb a sztori, ugyanis kiderült, hogy a csapat egyik tagja már évek óta jóban van a szegedi Juhász Imrével. Ő mondta el a lapnak, hogy a futballisták nehéz helyzetbe kerültek, mert az autó annyira új volt, hogy még casco sem volt rajta, ráadásul a klub elnöke vállalt kezességet a vásárláskor.

Ezért volt hatalmas szerencse, hogy a magyar rendőrök résen voltak, és alig két nap múlva megfogták a kocsit a kiszombori határátkelőn.

– Két román férfi próbálta Magyarországot elhagyni az autóval, amelyet egyébként teljesen lelaktak. Tele volt szeméttel és cigarettacsikkekkel – mondta Juhász Imre, akire az igazi kalandok még csak ezután vártak.

Úgy döntött, hogy maga viszi vissza a kisbuszt az olasz ismerőseinek, csak azt nem tudta, hogy az olaszok nem vonták vissza a körözést.

– Zala megyében el is kaptak az ottani kollégák, de szerencsére nem „ültettek le”, mert persze nálam voltak a Szegeden kiállított papírok, úgyhogy folytathattam az utat Olaszország felé, ahonnan vonattal jöttem vissza – mondta a rendőr.

A focisták pedig annyira megörültek annak, hogy meglett a kocsijuk, hogy képviselőjük személyesen köszönte meg a magyar rendőrök segítségét a kiszombori határrendészeti kirendeltségen kedd délelőtt.

Címlapkép: delmagyar.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik