Magyar foci bajnokok ligája

Bravó! Nego parádés góljával tovább él a Vidi-remény a BL-ben

A svédek szereztek vezetést, de a fehérvári válasz nem maradt el a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében.

Bajnokok Ligája, Selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

Malmö FF (svéd) – Mol Vidi FC 1-1 (0-0)
Malmö, Nya Malmö Stadion, 17 209 néző. Játékvezető: Matej Jug (szlovén)
Malmö: J. Dahlin – E. Larsson, L. Nielsen, Bengtsson (Brorsson, 32.), Safari – Traustason (Lewicki, a szünetben), Bachirou, A. Christiansen, Rieks – Antonsson (Gall, 80.), Rosenberg. Vezetőedző: Uwe Rösler.
Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic, Nikolov – Kovács I. (Pátkai, 78.), Lazovics (S. Scsepovics, 89.) – M. Scsepovics (Varga J., 82.). Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólszerzők: Christiansen (62.), illetve Nego (70.)

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében volt jelenése kedd este a Mol Vidi FC-nek, a fehérváriak az első mérkőzésen a svéd Malmö otthonában léptek pályára. Az első félidőben gól nem esett, a legnagyobb ziccert még a találkozó elején – a 11. percben – Marcus Antonsson hagyta ki, aki nagy helyzetben csak Kovácsikot lőtte telibe.

A második játékrész nagy Vidi-helyzettel kezdődött, de Nikolov éles szögből eleresztett lövését a svéd kapus szögletre ütötte. Az első óra végén aztán megtört a gólcsend, de ennek csak a házigazda örülhetett. Christiansen remekül ugrott ki, a tizenhatoson belül egy cselt is bemutatott a Vidi-védők mellett, majd Kovácsik mellett a hálóba pöckölt, 1-0 – videón a találat ITT.

Pár perccel később azonnal egyenlíthetett volna a Videoton, de a 65. percben Lazovics szabadrúgása a felsőlécen csattant, nem a svédeken múlott… A 70. percben már összejött az egyenlítés, mégpedig Nego határozottságának és harcosságának köszönhetően. A francia játékos Safarit és Nielsent is befűzte, majd hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe, 1-1 – videón a találat ITT.

A hajrában az eredmény már nem változott, a Vidi az idegenben lőtt gólnak köszönhetően egyáltalán nem reménytelen helyzetből várhatja a felcsúti visszavágót.

További eredmények:

Asztana (kazah)–Dinamo Zagreb (horvát) 0-2 (0-1)
Qarabag (azeri)–BATE Boriszov (fehérorosz) 0-1 (0-1)
Slavia Praha (cseh)–Dinamo Kijev (ukrán) 1-1 (0-0)
Standard Liege (belga)–Ajax (holland) 2-2 (0-2)
Crvena zvezda (szerb)–Spartak Trnava (szlovák) 1-1 (1-1)

Az első félidőben még egyik csapat sem tudta megtörni a gólcsendet – fotó: molvidi.hu

címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik