Magyar foci bajnokok ligája

A PSV és a Celtic is lehet a Vidi ellenfele a BL-ben

Osztrák, görög és horvát csapatok szintén szóba kerülhetnek.

A Ludogorec legyőzésével a Mol Vidi FC tovább menetelhet a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében, ahol a svéd Malmö lesz a magyar csapat ellenfele. Annak apropóján, hogy hétfőn rendezik a következő kör sorsolását, a klubhonlap segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a továbbiakkal kapcsolatban.

Hány párharcot kell nyerni a Vidinek ahhoz, hogy a csoportkörbe jusson? Amennyiben a svédeket is legyőzik, már csak egyetlen siker kell ahhoz, hogy a Fradi és a Debrecen után következő magyar klubként a BL főtábláján szerepeljenek. Rosszabb esetben az Európa Liga csoportköre sem lesz elérhetetlen, ugyanis ha a fehérváriak továbbjutnak a Malmö ellen, de a playoffban alulmaradnak, akkor egyből az EL csoportkörébe jutnak. Ellenkező esetben ott még egy párharcot kellene megnyerni, hogy ugyanez legyen az eredmény.

Kik jöhetnek szembe a Vidivel a további selejtezőfordulókban? A magyar bajnok ebben a körben nem kiemeltként várhatja a sorsolást, így igazi nagyágyúval is összekerülhet. Olyannal, mint például a PSV Eindhoven, ráadásul a hollandoknak nem is kell játszaniuk, automatikusan ott lesznek a következő megmérettetésen. De akár eme három párharc győztesét is kaphatják a fehérváriak:

FC Red Bull Salzburg (osztrák)–KF Shkendija (macedón)Celtic (skót)–AEK Athén (görög)Asztana FK (kazah)–Dinamo Zagreb (horvát)

Ami viszont érdekes, hogy a BL-ből való kiesés esetén akár a Dudelange-zsal vagy a Ludogoreccel is összefuthatnak, ez is kiderül a hétfői sorsolás során.

A playoffkör mérkőzéseit augusztus 21-22-én, illetve augusztus 28-29-én rendezik.

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik