Magyar foci

Összeállt Marco Rossi stábja, ők irányítják a magyar válogatottat

Teljes a csapat, kezdődhet a munka: Gera Zoltán is a fedélzeten.

Az olasz vonal sejthető volt, ám akad egy hatalmas meglepetés Marco Rossi új stábjában, másodedzőként segíti az új szövetségi kapitány a profi futballt nemrég abbahagyó Gera Zoltán.

A szövetség a honlapján mutatta be az új teamet: mutatjuk.

A magyar válogatott új stábja

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Másodedző: Cosimo Inguscio, Gera Zoltán

Videoelemző, másodedző: Giovanni Costantino

Kapusedző: Enrico Limone

Erőnléti edző: Luigi Febbrari

Szeretném a játékosokon ugyanazt az önbizalmat, ugyanazt a testbeszédet látni, amit a 2016-os Eb-n és utána láttam rajtuk – jelentette ki az új szövetségi kapitány. – A legfontosabb, hogy ezt az önbizalmat visszaadjuk nekik. Bár a hivatalos rangsor alapján a Nemzetek Ligája-csoportunkban mi vagyunk a legerősebbek, ugyanakkor a mai fociban már semmi sem könnyű. Profinak kell lennünk, mindenre fel kell készülnünk! Minden részletre oda kell figyelnünk, mert a mai labdarúgásban minden a részleteken múlik. Úgy vélem, hogy a magyar labdarúgás és én magam sem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkit alábecsüljünk. Nagyon alázatosnak kell lennünk, rengeteget kell dolgoznunk, és a pályán majd eldől, hogy mi vagyunk-e a legjobbak. Ha így lesz, mi leszünk a legboldogabbak.

Ahogy az mlsz.hu oldalon olvasható, a 39 esztendős Gera Zoltán sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, de mind Szélesi Zoltán, mind pedig Georges Leekens meghívta a keretbe, hiszen nyugalma, tapasztalata és alázata nagy segítséget jelentett a mindenkori szövetségi kapitány számára. Lényegében ezt az utat folytatja Marco Rossi is, amikor számít a Pécsi MFC és a Ferencváros legendás Gerzsonjára – immár a szakmai stáb tagjaként.

Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként – mondta Gera. – Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de nagyon örülök a lehetőségnek, nagyon várom már a munkát. Köszönöm a Ferencvárosnak is, hogy ezt lehetővé tette számomra, és persze Marco Rossinak és az MLSZ-nek a bizalmat.  A játékosok talán eddig is odafigyeltek arra, amit mondtam a pályán vagy a pályán kívül, úgyhogy ebből a szempontból szeretnék minél nagyobb hasznára lenni a stábnak és a csapatnak.

Nyitókép: mlsz.hu

Gera Zoltán Fotó: mlsz.hu
Tízmilliós csúcsfizetések, milliárdos szakadékok az NB I-ben
Egyenlőtlen harc, skót modell: mennyi az annyi a szombaton rajtoló magyar bajnokságban?
Olvasói sztorik