Magyar foci

Boldogan búcsúzott a magyar válogatott szövetségi kapitánya

Készen áll az új feladatra.

A szlovák FC DAC 1904 csapata a hajrában fordítva 2-1-re győzött a grúz Dinamo Tbiliszi otthonában az Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, így 3-2-es összesítéssel továbbjutott.

Ezen a meccsen ült utoljára a dunaszerdahelyiek kispadján Marco Rossi, aki hamarosan átveszi a magyar válogatott irányítását.

Azt reméltem és arról álmodtam, hogy továbbjutással búcsúzhatok ettől a kispadtól. A csapat, a szurkolók és én is nagyon örülök, hogy ez így történt. Örülök, hogy boldogságtól ragyogó szemeket látok, amikor távozom ‒ írta közösségi oldalán az olasz mester.

Hozzátette: arra kér mindenkit, hogy mindig támogassák a fiúkat és az új edzőt, még a legnehezebb pillanatokban is, amelyek egy hosszú futballszezon során előfordulhatnak.

Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik számára a kritizálás a legfontosabb, de kérem, ne foglalkozzanak velük ‒ magyarázta Rossi.

A szakvezető köszönetet mondott Világi Oszkár tulajdonosnak, a klub munkatársainak, a szakmai stáb tagjainak és természetesen a játékosoknak is.

Nagyon büszke rájuk és hálás vagyok az erőfeszítéseikért. Megmutatták az értékeiket azáltal, hogy a bizonytalanság időszakában is legyőzték az akadályokat – mondta.

Búcsúlevelét úgy zárta: mától új kihívás vár rá, ami testileg és lelkileg igénybe veszi, de készen áll a feladatra.

nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik