Magyar foci

Peter Hyballa követi Rossit a DAC kispadján – hivatalos

A német szakember kétéves szerződést kötött a dunaszerdahelyi klubbal.

Világi Oszkár tulajdonos a klub hétfői sajtótájékoztatóján bemutatta a DAC új vezetőedzőjét, aki a Fortuna Liga 2018/19-es idényének első mérkőzésétől irányítja majd a csapatot. A német Peter Hyballa lett az együttes új edzője, aki a holland határtól nem messze található Bocholt városában született – adta hírül a dunaszerdahelyiek hivatalos honlapja.

A DAC újdonsült mestere immár huszonhat éve edzősködik, és Szlovákia az ötödik olyan ország lesz számára, ahol munkát vállal. A Wolfsburg, Dortmund, Bielefeld, Salzburg vagy a Leverkusen ifjúsági együtteseit irányító Hyballa olyan játékosokkal dolgozott együtt a múltban, mint például Mario Götze, Emre Can, Szon Heung-Min vagy Julian Brandt.

A Bundesliga második vonalában szereplő Alemannia Aachen gárdájánál asszisztensként 34 évesen ő volt Németország legfiatalabb professzionális edzője. Hasonló szerepkörben dolgozott a Bayer Leverkusen csapatánál is, amellyel sikerült bejutnia a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Három különféle élvonalban szerepelt vezetőedzőként – a Ramblers Windhoek együttesét a namíbiai, a Sturm Grazot az osztrák, míg a NEC Nijmegent a holland első ligában irányította. A profi licencet tizenhárom esztendővel ezelőtt szerezte meg a nagy presztízsű német edzőiskolában, és az elmúlt hónapokban a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) lektoraként tevékenykedett. A DFB vezető instruktoraként ő volt a német edzők képzésének az egyik vezetője.

Olvasói sztorik