Magyar foci

Átalakítás: 18 játékos távozott a Honvédtól – hivatalos

Komoly változások Kispesten.

A Honvéd a klub honlapján tette közzé, hogy néhány fiatal játékosa a 2018–2019-es szezonban máshol kap lehetőséget abban a reményben, hogy még több tapasztalattal felvértezve tér majd vissza a Bozsik Stadionba.

A 20 esztendős Herjeczki Kristóf az előző idényben kilenc NB I-es meccsen lépett pályára, míg az NB III-as együttesben tizennyolc mérkőzés és négy gól volt a mérlege. A két és fél éve agydaganattal műtött és a betegségből teljesen felépülő támadó fontos tagja a Honvédnak, ezért is döntött úgy a vezetés, hogy a több játéklehetőség reményében egy évre kölcsönadja a másodosztályban szereplő Gyirmótnak.

Az előző szezonban négy futballista szerepelt kölcsönben a Honvéd együttműködő partnerénél, az NB II-es Dorognál, a mostani idényben két játékost ad kölcsön a klub. A 19 éves Erdélyi Botond és a 20 esztendős Hegedűs Márk is megfordult már a felnőttcsapat közelében, mindkét futballista iránt több klub is érdeklődött.

A legutóbbi idényben Szegeden szereplő Gergényi Bence ezúttal a Zalaegerszeg játékosa lesz, a 20 esztendős, utánpótlás-válogatott balhátvéd is egy évre kerül kölcsönbe az NB II-es együtteshez.

A klub további labdarúgókat is kölcsön ad: Stoiacovici Dávid a Duna Aszfalt TVSE, Bíró Ákos a Balmazújváros, míg Raul Palmes a Kazinbarcika játékosa lesz a következő idényben.

Szintén Balmazújvárosban folytatja Bora György, akit megvásárolt a Honvédtól a hajdúsági együttes, rajta kívül pedig az alábbi játékosok távoznak a Honvédtól: Cseh Gergő, Kovács Dániel, Falussy Bálint, Nagy II Gergő, Varga Márkó, Göblyös Dániel, Nemes Barna, Bodrogi János, Fehér Imre, Mátyás Zsolt.

Egy friss érkező is akad, az előző szezont a Szeged kölcsönjátékosaként töltő 20 esztendős Rózsahegyi Dominik visszatért a Honvédhoz.

Címlapkép: Nagy mozgás volt George F. Hemingway tulajdonos csapatánál. Fotó: HemiVlog

Olvasói sztorik