Magyar foci

„Malacgól” miatt nem szerzett előnyt a Fradi

Ilyen nincs, és mégis van...

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Ferencváros ‒ Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-1 (0-0)
Budapest, Groupama Aréna, 14 ezer néző, játékvezető: Ricardo De Burgos (spanyol).
Ferencváros: Dibusz ‒ Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Botka ‒ Gorriarrán, Szpirovszki ‒ Varga R. (Petriak, 76.), Lanzafame (Leandro, 75.), Bőle ‒ Finnbogason  (Böde, 80.). Edző: Thomas Doll.
Gólszerző: Szpirovszki (61), ill. Atar (91.).

A Ferencváros az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen kezdte hazai pályán az Európa Liga-selejtező első fordulóját. Ahogy megírtuk, a térdsérüléssel bajlódó Sigér Dávid, a másfél hónapja műtött Otigba Kenneth és az eltiltott Amadou Moutari nem játszhatott, de kérdőjeles volt Böde Dániel és Varga Roland szereplése is: utóbbi kezdett, előbbi csereként szállt be a hajrára. A szurkolók számára érkezett még egy jó hír is a Groupama Arénában, erről itt írtunk.  

A fradi.hu tudósítása szerint a csapat először lépett pályára új, fehér-arany idegenbeli szerelésében. A 2. percben az új igazolás Lanzafame tette ki remek ütemben a labdát Botkának, aki befutott a tizenhatoson belülre vele, de szögletre mentettek a védők, ami már veszélytelen volt.

Gorriarán a 18. percben gyönyörű cselsorozat után bejutott a büntetőterületre, elesett, de nem kapott tizenegyest. A 34. percben Rikan próbálkozása kerülte el a kaput. A félidő utolsó mozzanataként Varga végezhetett el szabadrúgást jó 25 méterről, de a lapos lövést fogta a kapus.

A második félidőben már esett gól:  a 61. percben Varga szabadrúgása levágódott, Frimpong próbált labdát szerezni, majd Szpirovszki elé került, aki magabiztosan a hálóba lőtt, 1-0. Itt lehet megnézni  a találatot VIDEÓN!

Bő három perccel a vége előtt Botka kapott labdát a tizenhatos előterében, de mellé szállt a lövése, majd a Maccabinak is volt helyzete, de az is kimaradt. A hosszabbításban aztán jött az egyenlítés: a 91. percben Atar lövése eltalálta Blazicot, akiről Dibusz kapujába pattant a labda…

Peches volt a Fradi, amely így nem szerzett előnyt a visszavágóra.

Címlapkép: MTI

Olvasói sztorik