Magyar foci bajnokok ligája

A Vidi nem bírt luxemburgi ellenfelével a BL-ben

A hazai pályán játszó Dudelange állt közelebb a győzelemhez.

Bajnokok Ligája, első selejtezőkör

F91 Dudelange–Mol Vidi FC 1-1 (0-1)
Dudelange, Stade Jos Nosbaum, 1057 néző
Dudelange: Joubert – Mélisse, Prempeh, Schnell, Jordanov – Sinani, Kruska, Stélvio (Stumpf, a szünetben, Yéyé, 74.), Clément – Stolz (Ibrahimovic, 91.), Turpel. Vezetőedző: Dino Topmöller.
Mezőkövesd: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fiola, Stopira – A. Hadzic – Pátkai, Huszti (Stefan Scsepovics, 79.) – Kovács I. (Nikolov, 69.) – Lazovics, M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólszerzők: Mélisse (58.), illetve Huszti (42.)

A magyar címvédő Mol Vidi FC a luxemburgi bajnok Dudelange otthonában lépett pályára a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. A meccs első lövését a hazaiak eresztették kapura, ám Couturier próbálkozása elkerülte a bal alsót. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, a 18. percben aztán Stolz lövésénél Kovácsíknak kellett nyújtózkodnia.

Az első játékrészben főleg pontrúgásokból tudott veszélyeztetni a Vidi: Stopira csúsztatott mellé szöglet után. A játékrész hajrájában vezetéshez jutott a fehérvári csapat: Lazovics pörgetése után Huszti Szabolcs éles szögből a léc alá helyezett. 0-1

Huszti gólja IDE KATTINTVA látható.

Óriási hazai lehetőséggel indult a második félidő: Turpel közeli próbálkozásánál Kovácsik lábbal mutatott be nagy bravúrt. Az 50. percben Sinani szabadrúgásánál is szépen védett a Vidi hálóőre, ám nyolc minutummal később a Pool-kapus Kariust idézve hatalmasat hibázott: Mélisse távoli lövését ütötte saját kapujába. 1-1

Az egyenlítés után a vezetést is majdnem átvette a Dudelange, de Kovácsik ezúttal már a helyén volt. A 72. percben Lazovics veszélyeztetett, ám szabadrúgása centikkel mellészállt. Öt perccel később egy Fiolán megpattanó lövés után ismét Kovácsik mutatott be bravúrt. A hajrában Scsepovics beadása a kapufán csattant, majd Lazovics szöglete veszélyesen tekeredett be, de tisztázni tudtak a védők, így maradt az 1-1-es végeredmény, a Videotonnak hazai pályán kell eldöntenie a továbbjutást.

címlapfotó: www.vidi.hu

Olvasói sztorik