Magyar foci

Vida Máté elhagyta a Vasast: a DAC-ban folytatja – hivatalos

Az angyalföldiek nem mondtak le végleg a fiatal magyar játékosról.

Vida Máté a szlovák bajnokság harmadik helyén végzett DAC-ban folytatja pályafutását – írja a Vasas hivatalos honlapjaMindeközben pörög a magyar piac, hiszen ITT megírtuk a nagy bejelentést Dzsudzsák Balázs jövőjéről.

Az angyalföldiek az elmúlt napok intenzív tárgyalásait követően megállapodtak Vida Máté eladásáról a DAC csapatával, majd ezt követően engedélyt adtak, hogy a játékos egyeztethessen az egyéni szerződési feltételeit illetően a dunaszerdahelyi csapattal, illetve orvosi vizsgálaton vehessen részt.

A Vasas saját nevelésű játékosa így átigazolási díj fejében külföldön folytathatja pályafutását, de a klubnál nem mondtak le végleg róla. Az átigazolási szabályok adta lehetőséggel élve a Vasas visszavásárlási jogot kötött ki magának, így szerződésben rögzítették, hogy 2019. augusztus 31-ig rögzített áron visszavásárolhatják a labdarúgó játékjogát a DAC-tól.

Vida Máté a következőket mondta a váltással kapcsolatban:

Nehéz szívvel búcsúzom a Vasastól, hiszen itt lett belőlem felnőtt futballista és csodálatos éveket töltöttem a Fáy utcában. Sportszakmailag most azonban egyértelműen előrelépés számomra a DAC, hiszen az Európa Ligában szerepel a csapat. Köszönöm a Vasas vezetőinek, hogy lehetővé tették a Dunaszerdahelyre való igazolásomat, amivel az én karrieremre is tekintettel voltak. Nagyon hálás vagyok a Vasasnak és a szurkolóknak mindazért, amit itt kaptam az elmúlt években. Nem búcsúzom azonban végleg, a két klub közti szerződésben ugyanis szerepel egy visszavásárlási lehetőség, így könnyen előfordulhat, hogy a jövőben újra a Vasasban futballozhatok majd.

címlapkép: vasasfc.hu

Olvasói sztorik