Magyar foci

Gera Zoltán bejelentette, merre tovább

A búcsúzó legenda azt is elárulta, nem ilyen visszavonulásról álmodott.

A búcsúját a minap bejelentő magyar futballista a FradiMédiának nyilatkozva árulta el, nem ilyen visszavonulásról álmodott. Mint hangsúlyozta, győztes búcsúmeccset képzelt el, amely után ünnepelve jön le a pályáról, ám a sérülése közbeszólt.

Gera 2000-től 2004-ig, valamint 2014-től 2018-ig játszott a Fradiban. Ez idő alatt összesen 204 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, melyeken 47 találatot jegyzett. Három bajnoki címet, öt Magyar Kupát, három Szuperkupát és egy Ligakupát nyert a zöld-fehérekkel.

A magyar foci elmúlt két évtizedének kiemelkedő alakja a jövőjével kapcsolatban annyit mondott, a Ferencváros első csapata körül marad, egyelőre nem konkrét, milyen munkakörben.

– Örömmel fogadtam, hogy fontos szerepet szánnak nekem – mondta Gera, aki az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt is elárulta, örömmel foglalkozna gyerekekkel, előbb itthon szeretné megmutatni a szakmai képességeit, majd visszatérne Angliába edzősködni.

S, hogy mit tanítana meg elsőként az ifjú focipalántáknak?

Nagyon fontos, hogy szorgalmas legyen, hiszen látjuk, hogy a tehetség nem elég – így Gera Zoltán. – Nagyon sok tehetséges gyerek van országszerte, viszont nincs meg az alázat, a kitartás, ezek nélkül a tehetség semmit nem ér.

Nyitókép: AFP/PATRICIA DE MELO MOREIRA

Olvasói sztorik