Magyar foci

Elkezdték a felkészülést: új edző a magyar kiesőnél

A keret nyolcvan százaléka együtt maradt. A cél az azonnali visszajutás.

Hétfő délután megtartotta első edzését az NB II-ből kieső Szeged 2011-Grosics Akadémia. A csapat munkáját az éppen pro licence-es vizsgáján lévő Popovits Pál távollétében Halász László, a Grosics Akadémia szakmai vezetője irányította.

– A gárda 80 százalékát sikerült egyben tartani, így ezeknek a játékosoknak lesz lehetőségük arra, hogy javítsanak – mondta a szakember a klubhonlapnak.

– Mindenki keserű szájízzel jött vissza, de kipihentük magunkat, és nem titkolt szándékunk, hogy egyből vissza is kerüljünk a másodosztályba – fogalmazott Tóth Gábor.

Azt már korábban bejelentették, hogy a klub másodedzője, a Grosics Akadémia U19-es korosztályának vezetőedzője irányítja a következő szezonban a Szeged 2011 együttesét a távozó Goran Kopunovics helyett. Egy másik magyar csapathoz is új edző érkezett, erről itt írtunk.

Popovits fiatal szakembernek számít, 42 éves, ám edzőként is jelentős tapasztalattal bír, hiszen korábban irányította a Gyulai Termál és Cigánd együtteseit. Másodedző volt a Szeged-Grosicsnál, közben az akadémia utánpótlás csapataival foglalkozott, legutóbb az U19-eseket vezette.

Játékosként a nagyváradi Viitorul és a Szatmárnémeti után több magyar csapatban játszott, így a Gázszer FC, a PMFC, a Nyíregyháza és a Békéscsaba labdarúgója volt, de megfordult a német Mannheimben és az egyiptomi El-Maszriban is.

– Miután a csapat kiesett az NB II-ből, a vezetőség a feljutást tűzte ki célul. Minden tudásommal azon leszek, hogy ez sikerüljön – fogalmazott Popovits Pál.

Címlapkép: szeged2011.hu

Olvasói sztorik