Magyar foci bajnokok ligája

Ha ezt a riválist sem győzi le a Videoton, akkor ne is álmodjunk a BL-ről

Az F91 Dudelange lesz a fehérváriak ellenfele.

Tegnap hivatalossá vált, hogy melyik az az öt csapat, mely összekerülhet a Videotonnal a Bajnokok Ligája 2018-19-es idényének első selejtezőkörében. A keddi sorsolás alapján, a Videoton ellenfele a luxemburgi F91 Dudelange lesz. A fehérváriak idegenben kezdik meg menetelésüket a csoportkör eléréséhez.

A fiatal, de Luxemburgon belül annál sikeresebb Dudelange csapatát 1999-ben alapították. 2018-ban már tizennegyedjére nyerték meg a bajnokságot, miközben négyszer is ezüstérmesek lettek. A hazai kupasorozatban érdekes módon kevésbé sikeresek, ott hétszer nyertek. A nemzetközi porondon viszonylag kevés párharcból kerültek ki győztesen – 27 alkalomból négyszer léptek tovább -, de legutóbbi továbbjutásukra nagyon sokan emlékezhetnek: 2012 nyarán a Bajnokok Ligájából kiejtették a toronymagas esélyesnek számító Red Bull Salzburgot.

Magyar csapattal egyszer, még 1994-ben találkoztak, akkor a Ferencváros összesítésben 12-2-vel ütötte ki őket. A legutóbbi luxemburgi válogatottba három játékost adtak, az őszi, Magyarország elleni 2-1-es győzelmük alkalmával is a Malget-Sinani-Turpel trió képviselte őket.

Az első selejtezőkör nyitómeccseit július 11-12-én, a visszavágókat július 17-18-án rendezik.

Időközben az is kiderült, hogy a Videoton kivel futhat össze a második körben. Sikeres teljesítés esetén a bolgár Ludogorec vagy az északír Crusaders lehet magyar bajnok következő ellenfele.

Címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik