Magyar foci

Európa-bajnokságot rendezne Magyarország – hivatalos

Már meg is tette az első hivatalos lépéseket az MLSZ.

A Magyar Labdarúgó Szövetség megpályázza a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezését – írta a Világgazdaság szerdán a Fővárosi Közgyűlés előzetesen nyilvánosságra hozott napirendje alapján.

Mivel az MLSZ elképzelései szerint részben Budapesten lenne az esemény, a közgyűlésnek támogató nyilatkozatot kell elfogadnia, amely szerint vállalja az európai szövetség (UEFA) által támasztott kötelezettségeket.

A javaslat előterjesztője Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes. A főváros költségeket nem vállal, de egyeztetéseket kezdeményez az MLSZ-szel arról, hogy a pályázat benyújtásával összefüggő kiadásokat, illetve a sikeres pályázás esetén felvetődő finanszírozást a kormány vagy a labdarúgó-szövetség állja.

A Világgazdaság cikke szerint az MLSZ több város bevonásával bonyolítaná le a viadalt. Az UEFA részére 2018. augusztus 31-ig kell benyújtani a pályázatot, ennek része a rendező városok közgyűléseinek támogató határozata is.

Az utánpótlástornát mai formájában 1978 óta rendezik meg. Kiemelt jelentőségét az adja, hogy az U21-es a legidősebb korosztály az UEFA rendszerében, az itt pályára lépő focisták jellemzően a felnőtt válogatottakban is bemutatkozhatnak. Az Eb-t kétévente tartják meg tizenkét csapat részvételével – írta a Világgazdaság.

FRISS: támogatják a nevezést

A Fővárosi Közgyűlés szerdán támogatta az MLSZ azon szándékát, hogy Budapest is az egyik rendező városa legyen a 2021-es Európa-bajnokságnak.

A képviselők 24 igen szavazattal, négy ellenzéki tartózkodás mellett hagyták jóvá az erről szóló előterjesztést. Tarlós István főpolgármester hangsúlyozta, a pályázattal és a rendezéssel nem keletkezik költségvállalási kötelezettsége a fővárosnak.

Az indítvány szerint a főváros támogatásának feltétele, hogy a kiadásokat a kormány kormányhatározatban vagy az MLSZ nyilatkozatban vállalja.

Az MLSZ-nek augusztus végéig kell benyújtania pályázatát. A tervek szerint az egyik budapesti helyszín a Groupama Aréna lehet, a másik pedig az új kispesti vagy az újpesti stadion.

nyitókép: MLSZ Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik