Magyar foci

Van Bommel a magyarok elleni meccsről: „Ha kikapunk három–nullára…”

Szombaton lép pályára nemzeti csapatunk.

Győzelemmel zárná felkészülését az oroszországi világbajnokság előtt az ausztrál válogatott, amely a magyarok ellen lép pályára szombaton Budapesten. Az együttest január óta irányító Bert van Marwijk személyes okok miatt nem volt jelen a mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón, így a másodedző Mark van Bommel nyilatkozott.

– Jól sikerült a törökországi edzőtábor, a fizikai és technikai előkészületek is megtörténtek. Van önbizalmunk, és győzelemmel szeretnénk elutazni Oroszországba – emelte ki Van Bommel, aki tagja volt a 2010-ben vb-ezüstérmes holland válogatottnak, amelyet Van Marwijk irányított.

Kifejtette, van még javítanivaló az együttes játékában, ezért vonultak hosszabb edzőtáborba. Mint mondta, céljuk az, hogy jobban játsszanak szombaton, mint a korábbi felkészülési összecsapásokon a norvég, a kolumbiai vagy épp a cseh együttes ellen. “Ugyanakkor ez sem garantálná, hogy a franciákat is legyőzzük az első világbajnoki meccsen – utalt az első csoportellenfélre, amelyet követően az ausztrálok Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n.

Megerőszakolt egy 14 éves lányt a válogatott középpályás
Mehet a börtönbe, majd kitoloncolják az országból.

– Általánosságban szeretnénk javulni, de persze néhány részterületen, így a labda nélküli játékban is akad fejlődési lehetőség – mutatott rá Van Bommel.

– Egy jó eredmény önbizalmat adna az oroszországi tornára, de ha kikapunk három–nullára, amit azért nem hiszek, az csak annyit jelentene, hogy tovább kell dolgoznunk – tette hozzá. Kitért rá, hogy a keretben mindenki egészséges, és csúcsformában várja a vb-t.

Megemlítette, hogy a magyarok elleni találkozót – amely szombaton 17.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában – azt megelőzően kötötte le az ausztrál szövetség, hogy a jelenlegi edzői stáb a nemzeti csapat mellé került volna.

Ám mint elmondta, a vb-n számos különböző szisztémát játszanak az együttesek, így biztosan fognak a felkészülési ellenfelekéhez hasonlóval is találkozni.

Olvasói sztorik