Magyar foci

Gyollai Dániel közel a tűzhöz: ragaszkodik hozzá a Stoke City

Hatalmas lehetőség kapujában a fiatal magyar. Vele jut vissza az élvonalba az idei búcsúzó?

Szerződéshosszabbítást ajánlott a PL-ből kiesett Stoke City a 2015-ben igazolt magyar kapusának, Gyollai Dánielnek, aki a felnőttekkel készült az elmúlt szezonban, s az U23-asoknál védett, volt kölcsönben a hetedosztályban is. A fiatal játékos beszélt lehetőségeiről a Digi Sport, Reggel Star c. műsorában.

Milyen a hangulat a kiesés miatt?

– Mindenkit letört a kiesés. Nem tudtunk bennmaradni az élvonalban, ezt természetesen mindenki csalódásként élte meg. A következő szezonban szeretnénk egyből visszajutni a Premier League-be, hiszen úgy érezzük, ott a helyünk.

Mi a válasz a Stoke-ajánlatra?

– Örülök neki, mert minden nap ezért dolgoztam nagyon keményen. A klubbal még tárgyalnunk kell, hogy a vezetők pontosan milyen pozícióban számolnak velem. Kérdés, a felnőtt csapat körül szeretnének-e ott tartani, vagy úgy gondolkodnak, hogy megtartanak U23-as kapusként, vagy esetleg  két csapat között ingázok. Értem ezalatt azt, hogy játszom az U23-as bajnokságban, de edzek a felnőtt csapattal, ha kell, velük utazok a mérkőzésekre.

Egyelőre tehát még a válaszokra várok én is.

– Jön a világbajnokság, több játékos sorsa lóg a levegőben a kiesés miatt is. Ebben a helyzetben egyelőre nekem is várnom kell. Június 25-én, hétfőn reggel jelentkezem én is edzésre, úgy, ahogy a társaim, akkor ismerjük meg az új menedzsert, és meglátjuk, milyen keretben gondolkozik.

Hamar befogadtak a Stoke-szurkolók

– A csapatot egyébként egyszerűen imádom, a szurkolóink pedig nagyon szeretik a klubot, nekik életük-haláluk az egyesület. Úgy érzem, a drukkerek engem is befogadtak, néhány hónap után tőlem is kértek már mezt, aláírást vagy éppen kapuskesztyűt.

Mi lenne számára a legkedvezőbb forgatókönyv?

Nagyon szeretnék a klubnál maradni, mivel imádok itt lenni, nagyon sok bizalmat mutatnak az irányomba.

– Szeretném aláírni a hosszabbítást, ittmaradni a klubnál és jó lenne, ha megtartanának a felnőtt keretben. Jó lenne minden nap a felnőtt csapattal edzeni, velük együtt készülni. Jó lenne az is, ha utazhatnék a „nagyokkal” nyáron a németországi edzőtáborba.

címlapkép: Kieran Galvin/NurPhoto via Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik