Magyar foci

Sportszerűtlen Vidiről beszélt a Balmaz-elnök: „jövőre már kieső sem lesz”

Tiba István szerint egyszerűen: „hülyeség a tizenhét csapatos NB I", ahol ők futballidegenek voltak.

A Vasas lett az utolsó a labdarúgó NB I-ben, a másik kieső pedig a Ferencvárossal 3-3-as döntetlent játszó újonc Balmazújváros lett, amely ugyanannyi ponttal zárt, mint a DVTK, amelyet háromszor győzött le, de a diósgyőriek összességében több győzelemmel menekültek meg – Tiba István klubelnök a búcsúról nyilatkozott a Digi Sport, Reggel Start c. műsorában.

Szomorúság a Balmaznál

– Óriási az elkeseredés, hiszen Balmazújvárosban az NB I-es mérkőzések a futball ünnepei voltak az elmúlt egy évben. Ettől a lehetőségtől elég fájó módon esett el a város és a csapat is. Ha az egész évet nézzük, bátran vállalom, hogy a Balmazújvárosnak helye lenne az NB I-ben.

Horváth Ferencnak igaza volt

Elmondtam már, hogy Horváth Ferenc vezetőedzőnk nyilatkozatával tökéletesen egyetértek. Sehol nincs szerintem Európában olyan komoly bajnokság, ahol három kört játszanának a csapatok. Eleve az esélyek tehát nem egyenlők. Az sem garantál egyenlő feltételt, hogy vannak olyan csapatok, akik a csapat-összeállításnál több külföldit szerepeltethetnek, mint mások – ilyen nincs Európában sehol.

Nem egyenlő feltételek

– Az összes kiesőjelölt közül a Balmazújvárosnak volt a legjobb a gólaránya, a legkevesebb vereségünk nekünk volt. Egy tekintetben voltunk gyengébbek, ez pedig a győzelmek száma. Ennél az is igazságosabb lett volna, ha azt mondják: van két egyforma ponttal álló csapat, akik játszanak semleges helyszínen egy mérkőzést, ami dönt. A feltételek ugyanis itt nem voltak egyenlők.

Sportszerűtlen volt a Vidi

Ha a Fradi hasonlóan nagyvonalúan állt volna a mérkőzéshez… Vagy hadd mondjam ki, hasonlóan sportszerűtlenül, mint a Videoton, akkor lehet, nyerni tudunk. Ennek ellenére becsülöm a Ferencvárost, mivel megtisztelte a balmazújvárosi csapatot, a közönséget és az egész magyar futballt azzal, hogy a lehető legjobb csapattal állt ki.

Nem tudom, mit szólnának a Videotonnál, ha úgy buknának bajnoki címet, mint ahogy nekünk az NB I-nek kellett búcsút intenünk…

Nem látták szívesen a Balmazújvárost az NB I-ben

A Balmazújvárost nem akarják egyszerűen az NB I-ben látni azért, mert futballidegenek voltunk. Nem feleltünk meg néhány kimondatlan „kritériumnak”. Egyrészt nem volt NB I-es múltunk.

Úgy néztek ránk, mint a szegény falusira, aki odakerült a főasztalhoz.

– Továbbá nekünk nincs gazdag szponzorunk, nálunk a város tartotta el a csapatot, de ez nem hosszútávú cél volt. Szerettünk volna szponzort találni, találtunk is volna, ha az NB I-ben maradunk jött volna egy külföldi befektető.

Jövőre már nem is lesz kieső?

– Az a véleményem, hogy ez a tizenkét csapatos bajnokság egyszerűen hülyeség.

Most borítékolom, nagy tétben mernék rá fogadni, hogy a következő bajnokság végén nem lesz kieső és felhoznak majd még négy csapatot. Most olyan klubok lesznek az NB I-ben, akiknek nem szabad kiesni, ráadásul nem lesz a Balmazújváros sem, akiről azt gondolják, hogy semmi keresnivalója az élvonalban.

A teljes beszélgetés ITT érhető el.

címlapkép: balmazfoci.hu

Olvasói sztorik