Magyar foci

Horváth: olyanok vagyunk, mint a fegyverzet nélküli szegény fiú

Az újonc Balmazújváros edzője egy darabig nem akar focival foglalkozni.

Néhány héttel ezelőtt még mindenki biztosra vette, hogy az NB I egyik kiesője az újonc Balmazújváros lesz. A legutóbbi játéknapon aztán fordult a kocka, ugyanis Horváth Ferenc együttese nem a kiesőhelyről várja az utolsó, mindent eldöntő fordulót, hanem a saját kezébe van a sorsa a Fradi elleni hazai összecsapáson. A Balmaz trénere az M4 Sportnak adott interjút a Ferencváros elleni meccset megelőzően.

Bajban a brazilok? Két klasszis vb-szereplése is kérdéses
Sérülések nehezítik a felkészülést.

Kicsit olyan, mint amikor a szegény fiú elindul és szimpatikus mindenkinek. Fegyverzet nélkül vagyunk ebben a harcban, de meg fogjuk vívni és akármi fog történni, ezek az emberek büszkék lesznek arra, hogy ez volt a csapatuk. Nagyon nagy dolog, amit ez a kis csapat, ebből a kis költségvetésből, a kis falusias légkörből elő tudott rántani. Ez egy nagyon őszinte dolog volt mind a játékosok, mind a vezetők és szurkolók részéről. Nagy dolognak tartom, hogy ez a csapat dönthet olyan nagy múltú egyesületekről, mint a Vasas vagy a DVTK.

Nem lesz azonban könnyű dolga Horváth Ferencéknek, mert a Fradi ugyan már bajnok nem lehet, de biztosan győzelemmel akarja zárni az idényt.

Az, hogy mi fog történni és a Ferencváros, meg a Videoton milyen összeállításban lép majd pályára, nagyon érdekes kérdés és nem is szeretnék erről beszélni, de biztos, hogy valamilyen szinten reagálni fogok rá a mérkőzés után, hogyha úgy történnek a dolgok, ahogy én gondolom. Csak rajtunk múlik, hogy mi lesz. A másik két meccsre nem vagyok hatással, nem tudom elintézni, hogy mindkét csapat úgy álljon ki, ahogy én szeretném. A mienkre viszont vagyok és egész héten azon dolgoztunk, hogy a saját kezünkben lévő sorsunkat mi magunk tudjuk irányítani.

– mondta Horváth Ferenc, akinek a közelében egy valamit biztosan nem fogunk látni a bajnokság után.

Amint lefújják a mérkőzést, én futballal biztosan nem foglalkozom egy darabig, sőt, ha valami gurul felém, arra sem fogok odanézni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik