Magyar foci

A magyar foci a jövő héten újra híres lesz

Egy másik kontinensen népszerűsítik labdarúgásunkat.

Három héttel az oroszországi világbajnokság kezdete előtt magyar filmfesztivált rendeznek Malajziában, amelyen négy futball-tematikájú alkotás látható angol felirattal: a Puskás Hungary; a 6:3 avagy Játszd újra Tutti!; a Magyarok a Barcáét; és a Brazilok ‒ írja a star2.com.

Minden vetítés ingyenes a Kuala Lumpur-i magyar nagykövetségnek köszönhetően. A Film Fiestára június 7-10. között kerül sor a maláj fővárosban.

Célunk, hogy szórakoztassuk a közönséget, ugyanakkor felhívjuk a figyelmet a magyar labdarúgás rendkívüli múltjára, valamint nagyszerű filmgyártásunkra ‒ nyilatkozta Káli Attila nagykövet.

Hozzátette, remélik, hogy a bemutatott sikertörténetek inspirálni fogják a maláj fiatalokat, hiszen Puskás Ferenc is remek példája annak, hogyan lehet valaki egy nyomornegyedből indulva a világ legjobbja.

A diplomata megjegyezte, a malajziaiak éppen olyan szenvedélyesek, ha a labdarúgásról van szó, mint a magyarok.

Azt hiszem, a magyar labdarúgás gazdag hagyományainak és történelmének bemutatása a maláj közönség számára szorosabb kapcsolatokat teremt országaink között ‒ vélekedett.

Kétségtelen, hogy a magyar válogatott az utóbbi években távol van az egykori csúcsponttól, Káli szerint azonban az emberek továbbra is a nosztalgiával emlékeznek a régi idők nagy győzelmeire.

Remélem, a malajziai közönség élvezni fogja a filmeket, megtud néhány dolgot országunkról, és arról, milyen is volt a magyar labdarúgás az elmúlt hét évtizedben. A dicsőséges múlt adott, remélhetőleg, ez inspirációt jelent a jövő sikerei számára. Reméljük, kemény munkával és egy kis szerencsével a hazai labdarúgás dicsőséges napjai visszatérnek ‒ magyarázta.

nyitókép: Fortepan

Olvasói sztorik