Magyar foci

„Nagyon sok játékosnak mennie kell, ha én maradok az edző”

Edzői nyilatkozatok az NB I utolsó előtti fordulójából.

Videoton – Budapest Honvéd 2-0

Marko Nikolics, Videoton: Igazi csapattá váltunk a téli szünet után. Tizenhárom mérkőzésen négy gólt kaptunk, stabilan szerepeltünk végig. Nem szeretnék nagy beszédet tartani, de szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ezért a bajnoki címért dolgozott. A tulajdonosnak, Garancsi Istvánnak, a sportigazgatónak, Kovács Zoltánnak, a stábomnak, a klub dolgozóinak, és persze a családomnak, akik akkor is a fejemben járnak, amikor nincsenek velem. Megemlíteném még két jobbkezemet, Radoje Szmiljanicsot és Goran Basaricsot is, akik követtek engem Magyarországra, hogy együtt dolgozhassunk. Nem utolsósorban természetesen nagy köszönet a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak a szezon során. Az igazi hősei ennek az eredménynek viszont a játékosok! Nem csak jó futballisták vannak nálunk, hanem jó emberek, ez az egyik kulcs. A héten nem csináltunk semmit máshogy, mint eddig, a megszokott módon készültünk a találkozóra. Mi végig a labdarúgásra koncentráltunk a szezon során. Magyarországon jó dolgok történnek a sport világában, mi pedig szeretnénk a labdarúgás pozitív oldalát promótálni. A bajnoki cím értékét pedig tovább növeli, hogy igazi hazai pálya nélkül lettünk aranyérmesek. A mai nap amúgy nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete. Álmodunk arról, hogy sikeresek legyünk Európában, az álomért pedig keményen dolgozunk majd a jövőben. Ahogy a tv-ben is elmondtam, nem igaz, hogy hazamegyek a Partizanhoz, sem az, hogy már aláírtam az új szerződésemet. Hosszútávra érkeztem, úriemberek módjára megegyeztünk arról, hogy folytatjuk, de még nincs aláírva semmi. Egyébként sem mennék sehova, hiszen jelenleg is 2019 nyaráig érvényes a szerződésem. A pletykák elterjesztése destabilizációs kísérletek voltak, de nagyon őszinte a klubon belüli kommunikáció, így nem volt ránk hatással. A csapat majd a bajnokság után orvosi vizsgálatokkal kezd, két napig Fehérváron készülünk majd, utána utazunk Ausztriába két hétre. Ott öt edzőmérkőzést tervezünk, ellenfeleink lesznek jelen állás szerint a DAC, az Osijek, a Rostov és a Kapfenberg is.

Supka Attila, Honvéd: Gratulálok a Videoton csapatának ahhoz, hogy megnyerték a bajnokságot. A mai mérkőzésre úgy érkeztünk, hogy pontot, pontokat szerettünk volna szerezni, a céljaink eléréséhez nagyon nagy szükségünk lett volna rá. Még így sincs sok minden veszve, viszont hetek óta ezer sebből vérzünk, nem egy meghatározó játékosunk nem tud játszani. Így elég nehéz a csapatot összeállítani, de akik a pályára kerültek a mai mérkőzésen, mindent megtettek azért, hogy ebből jól jöjjünk ki. Sajnos elkövettünk néhány olyan hibát, ami eldöntötte az összecsapást. Az első félidőben nem mertünk úgy futballozni, ahogy azt kitűztük magunk elé, a másodikban egy picit jobban néztünk ki és több lehetőségünk volt, de egy újabb hiba megpecsételte a sorsunkat. Az utolsó mérkőzésen be kell gyűjtenünk a három pontot.

forrás és címlapfotó: vidi.hu


Vasas – Haladás 1-0

Michael Oenning, Vasas: Egy dolgot lehetett tenni, megnyerni ezt a mérkőzést, szerencsére sikerült. A játékosok a határaikat feszegették. Mindent megtettünk, hogy a három pontot itthon tartsuk. Sokat mentünk előre, aminek meglett az eredménye. Minden nyitott, a saját kezünkben van a sorsunk. Jó úton vagyunk afelé, hogy bennmaradjunk. James összefejelt egy Haladás játékossal, de nem tűnik súlyosnak a sérülése, remélhetőleg tudunk rá számítani. Két éve hasonló helyzetben voltunk, reméljük, a vége is ugyanaz lesz. Látni lehetett a heti edzésmunkában, hogy Pavlov nagyon odateszi magát. Képes helyzetbe kerülni, most megjutalmazta magát ezzel a góllal.

Michal Hipp, Haladás: A párharc és a küzdelem dominált ezen a mérkőzésen. Csalódottak vagyunk, mert a végén gólt kaptunk, de a hazai csapat aktívabb volt, többet tett meg a sikerért, de nehéz ezt feldolgozni. Egyre idegesebbek vagyunk, amikor meg kell tennünk az utolsó lépést. Egygólos meccs volt, sajnos a hazaiak lőtték. Negyedik meccsünk, amikor kényszerből kellett lecserélni két játékosunkat. Meg vagyok győződve, hogy az utolsó meccsen kiharcoljuk a bennmaradást. Nem mondanám, hogy döntetlenre játszottunk. Az egy pont sem jelentett volna biztosan bennmaradást.

forrás: haladas.hu


Ferencváros – DVTK 4-0

Máté Csaba, a Fradi másodedzője: Jól kezdtük a mérkőzést, korán gólt szereztünk egy szép támadás végén. Az elmúlt hetekben is dolgoztunk ki ilyeneket, de akkor nem sikerült értékesíteni őket. Jól játszottunk, meglőttük a második gólt, ami megadta a mérkőzés alapját, a Diósgyőrnek rizikót kellett vállalnia. A mi hibáinkból alakítottak ki kisebb-nagyobb lehetőségeket, néhány kontratámadást vezettek, de nagy veszélyt nem jelentettek. Így csordogált a mérkőzés, bennünk volt a feszültség, ami az elmúlt hetekben felhalmozódott. Néhány olyan játékos, aki képes erre, megrázta magát, és négy góllal nyertünk, ami a mérkőzés képe alapján kicsit talán túlzó is

forrás: fradi.hu

Fernando Fernandez, DVTK: Nehéz mérkőzést játszottunk, sem az eredmény, sem a mutatott játék nem olyan lett, mint amit vártam. Nem erre számítottam, a csapat egész héten jól dolgozott, de újabb koncentrációs hiba miatt tíz perc után hátrányba kerültünk. Csalódott vagyok a teljesítményünk miatt, a kulcsjátékosoknak jobban kell játszani. Mindenki, a vezetőedzővel és a szakmai stábbal az élen felelős a heti munkáért, jobban kell dolgozni, hogy úrrá legyünk a problémáinkon. A meccsnap viszont a játékosoké, hiszen ők futnak ki a pályára.Mostantól a Videoton elleni mérkőzésre koncentrálunk, az a szép a fociban, hogy a következő héten mindig új esély kínál. Tovább kell dolgozni, és megragadni az utolsó esélyt. Még egy mérkőzés hátra van, győznünk kell, és az eredmények alakulása miatt szükségünk lesz az FTC és a Honvéd győzelmére is. Mindkét klub olyan hagyományokkal rendelkezik, hogy nem engedhetik meg, hogy ne győzelemre törjenek.

forrás: dvtk.eu


Paksi FC – Balmazújváros 0-1

Csertői Aurél, Paks: Megelégedettek a játékosok, talán magasabb célokat nem is tudunk elérni. Pedig néha megmutattuk, hogy tudnánk, de ilyen hozzáállással nem lehet. A jövőben csak olyan futballistákkal szabad együtt dolgozni, akik mentálisan alkalmasak a célokra. Szégyellem magam én is, hogy hetek óta ilyen teljesítményt nyújtunk. Nagyon sok játékosnak el kell innen mennie, ha én maradok az edző. Lehet rosszul focizni, de ilyen mentalitással nem. Talán a kispad előtt többet mozogtam, mint egy-két játékos a pályán. A véleményem nem a mai vereségtől függ, hetek óta elégedetlen vagyok, ha most 0-0 maradt volna a vége, akkor sem mondtam volna mást.

forrás: paksifc.hu

Horváth Ferenc, Balmazújváros: Nem volt egy jó meccs, nagy volt a tét a mi részünkről. Nagy meleg volt, nem értem, ha mindenhol van világítás, akkor ilyenkor miért nem lehet villanyfényben játszani, este. Éreztem, hogy egygólos meccs lesz. Utolsó meccs élet-halál lesz, de ezzel sok csapat így van. Annyiban jó, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, de talán az egyik legnehezebb helyzetben még így is mi vagyunk a sorsolás alapján. Ha lenne három kívánságom, biztosan azt kérném, hogy most fújják le a bajnokságot. Ezek a fiúk megérdemlik, hogy bent maradjanak.


Mezőkövesd – Újpest 0-1

Tóth László, Mezőkövesd: Szerencsétlen meccs volt ez számunkra, ugyanis az Újpest a semmiből szerzett egy gólt, majd számos helyzetből egyet sem tudtunk értékesíteni. Ha ehhez hozzáveszzük, hogy a többi eredmény ismét nem úgy alakult ahogyan az nekünk kedvező lenne még rosszabb a mai nap összképe. A csapat tavasszal már bizonyította, hogy képes nagy dolgokra, Szombathelyen bebiztosítjuk a bennmaradást.

forrás: mezokovesdzsory.hu

Nebojsa Vignjevic, Újpest: A szerda esti kupagyőzelmünket követően nagyon nehéz volt számunkra ez a mérkőzés. A játékosok mind érzelmileg, mind fizikailag kimerültek voltak a 120 perces csata és tizenegyespárbaj után. Egy bátor és fejben erős újpesti csapatot láthattunk ma, amely mindent megtett a sikerért. Az időjárási viszonyok egyik együttesnek sem kedveztek, rendkívül megnehezítették a mai találkozót. A gólhoz ugyan egy kis szerencse is kellett, de végig hajtottunk, mentünk ezen a találkozón, nem is tudom honnan merítettek erőt a fiúk, nagyon büszke vagyok a játékosaimra.

forrás: ujpestfc.hu


DVSC – Puskás Akadémia 1-1

Herczeg András, DVSC: Jól kezdtük ma a meccset, mégis mi kaptunk gólt, nem tudtuk uralni a játékot. A második félidőben már jó felfogásban játszott a csapat, sikerült kiegyenlítenünk, voltak kapura lövéseink, ezeket nem sikerült gólra váltani. Gratulálok a játékosoknak. A kezdőcsapatban nyolc saját nevelésű játékosunk kapott helyet, a második félidőben Bereczki volt a kilencedik. Több helyzetünk volt a mérkőzésen, Hegedűs többször bravúrral védett. Szerettünk volna győzni, mindkét csapat győzelemre játszott, ebből pedig jó mérkőzés kerekedett.

Pintér Attila, Puskás Akadémia: Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Mindkét csapat a győzelemre játszott. Az első félidőben el kellett volna dönteni a mérkőzést, ha 3-4 gólt lövünk, azt is megérdemeltük volna. A második félidőben kiegyenlített a Debrecen, majd emberhátrányba kerültünk. Át kellett szervezni a csapatot, játékrendszert váltottunk, és ebben a helyzetben is volt három lehetőségünk, igaz, a Debrecennek is. Elégedett vagyok az együttesem játékával, hozzáállásával. Gratulálok csapatomnak, a Debrecennek sok sikert kívánok.

forrás: haon.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik