Magyar foci

Hiába rimánkodtak a fradisták, elkelt az NB I aranyérme

A kulcsfigurát Pátkai Máténak hívják.

NB I, 32. forduló

Videoton FC–Bp. Honvéd 2–0 (1–0)

Felcsút, Pancho Aréna, 3200 néző. Játékvezető: Andó-Szabó.

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Hadzic – Nikolov, Pátkai – Lazovics (Fiola, 87.) – Kovács I. (Varga J., 76.), Sz. Scsepovics (M. Scsepovics, 67.). Edző: Marko Nikolics.

Honvéd: Gróf – Baráth, Kosút, Bobál – Kukoc (Danilo, 63.), Holender – Pölöskei (Szendrei, 88.), Heffler, Banó-Szabó (Májer, 75.) – Eppel, Lanzafame Edző: Supka Attila.

Gólszerzők: Sz. Scsepovics (27.), Nikolov (80.)

Pátkai Máté szerepeltetése több szempontból is remek húzás Nikolics edzőtől: a középpályás nyert már bajnoki címet az MTK-val (2008) és a Győrrel (2013) is. Vagyis ötévente Pátkai csapatáé az arany?

A mérkőzés 27. percében legalábbis közelebb került a diadalhoz a Videoton, hiszen Sztefan Scsepovics megszerezte a vezetést. Pátkai tört be a 16-oson belülre, majd az alapvonal közeléből remek labdával szolgálta ki a középen üresen lévő szerb támadót, aki higgadtan pörgetett a kapuba.

Jól tudjuk, a Vidi úgy lépett pályára, ha győz, megnyeri az NB I 2017-18-as idényét. A nyolcvanadik percben megpecsételődött a Honvéd sorsra: Pátkai ismét zseniális gólpasszt osztott ki, a címzett ezúttal Boban Nikolov volt, aki nem hibázott.

A Vidi 20-8-4-es mutatója bajnoki címet ér.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Olvasói sztorik