Magyar foci

Drámai véget ért a Vasas-Haladás kiesési rangadó

A 90. percig döntetlenre állt a meccs.

NB I, 32. forduló

Vasas SC – Szombathelyi Swietelsky HaladásTC 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Iványi.
Vasas: Nagy G. – James, Benes, Ristevski – Murka (Vogyicska, 70.), Egerszegi, Vida, Hangya – Ádám (Pavlov, a szünetben), Gaál, Barczi. Vezetőedző: Michael Oenning.
Haladás: Király – Jancsó (Schimmer, 59.), Wils, Kolcák, Bosnjak – Kovács, Jagodics – Németh Márió, Rácz (Williams, a szünetben), Halmosi – Ramos. Vezetőedző: Michal Hipp.

Gólszerző: Pavlov (90.)

Az OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában a kiesés ellen menekülő Vasas a szintén bennmaradásért küzdő Haladást fogadta. Jó iramban kezdődött a találkozó, az első lövés a szombathelyi Rácz nevéhez fűződött, de 19 méterről nem találta el a kaput. Néhány perccel később Kovács is próbálkozott a vendégektől, de néhány centivel ő is célt tévesztett. A félidő derekán veszélyeztetett először a Vasas: Hangya beadása után Barczi lövésénél mutatott be nagy bravúrt Király. A félidő hajrájában Nagy védte Bosnjak 22 méteres szabadrúgását.

A második játékrész elején a csereként beálló Williams került helyzetbe Bosnjak beadása után, ám Nagy ismét hárítani tudott. A 60. percben a korábban Szombathelyen futballozó Gaál állt egy szabadrúgás mögé, lövése nem sokkal a bal felső mellett hagyta el a játékteret. Néhány minutummal később Pavlov tüzelt kapu mellé 20 méterről.

Az utolsó húsz percben lépve Vogyicska beadását követően James fejelt kapura közelről, ám centikkel célt tévesztett. A hajrában Egerszegi a kapufát is eltalálta, majd a csattanó a 90. percben jött, amikor Pavlov fejesével a Vasas megnyerte a meccset. (1-0). A kiesés szempontjából így az utolsó forduló fog dönteni: a kilencedik Haladásnak 35, a tizedik Balmazújvárosnak 35, míg a tizenegyedik Vasasnak 34 pont áll a neve mellett. Az utolsó a DVTK 33 egységgel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik