Magyar foci

Megható titkot árult el a Magyar Kupa-döntő hőse

Egyvalakinek igazán különleges ez a siker.

Története tizedik kupagyőzelmét aratta szerda este az Újpest, amely a sorozat 78. fináléjában a 2-2-es döntetlent követően tizenegyesekkel legyőzte a Puskás Akadémia együttesét. A lilák első gólját Zsótér Donát szerezte egy hatalmas lövésből, aki a Délmagyarországnak nyilatkozott a meccsről. Az interjúból kiderül: egyvalakinek igazán különleges ez a gól és ez a siker.

– Édesapám tegnap ünnepelte a születésnapját, és ez volt az én igazi ajándékom neki – mondta Zsótér.

Tavaly a Honvéddel bajnok lett, idén az Újpesttel kupagyőztes. És még mindig csak 22 éves.

– Még nem tudtam felfogni, mit értem el az Újpesttel. Azon persze eltöprengtem a kupadöntő előtti napokban, hogy a tavalyi, a Honvéddal elért bajnoki elsőség után milyen jó lenne a kupát is megnyerni, de fel még nem fogtam, hogy meg is csináltam. El kell telnie még néhány napnak, hogy leülepedjen bennem ez a sikerélmény.

– A szünetben a csapattársaim mondták, hogy nyugodtan lőjek, mire azt válaszoltam: az első félidőben esélyem sem volt a zártan védekező Puskás Akadémia ellen a lövésre. Inkább arra figyeltem, ha a második játékrészben lesz ilyen alkalom, azt jól használjam ki. Így is történt: Novotny Soma letette elém a labdát, én pedig arra figyeltem, hogy inkább technikásan, mint teljes erőből találjam el. Nem volt sok helyem és időm, hiszem érkeztek a védők, és ötször-hatszor visszanézve a gólomat magam sem értem, hogyan tudtam olyan kis helyen ilyen jól eltalálni.

Zsótér-bomba

Zsótér bombagóljával egyenlített az Újpest a Magyar Kupa-döntőben.

Közzétette: M4Sport – 2018. május 23.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik