Magyar foci

Az Újpest nyerte a Magyar Kupát

A Puskás Akadémia tizenegyesekkel kapott ki.

Magyar Kupa, döntő

Puskás Akadémia FC – Újpest FC 2-2 (1-0, 2-2,  2-2) – tizenegyesekkel: 4-5

Budapest, Groupama Aréna, 11 270 néző. Játékvezető: Andó-Szabó

Puskás: Hegedüs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski – Márkvárt (Bacelic-Grgic, 117.), Balogh B. – Perosevic, Szakály P. (Molnár G., 113.), Knezevic (U. Diallo, 89.) – Henty. Vezetőedző: Pintér Attila.

Újpest: Pajovics – Balázs B., Litauszki, Bojovics, Burekovic (A. Diallo, 90.) – Sankovic, Onovo – Pauljevics, Zsótér, Nwobodo – Novothny (Tischler, 108.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gólszerzők: Knezevic (38.), Perosevic (67.), illetve Zsótér (55.), Bojovics (62.)

A Puskás Akadémia és az Újpest FC játszotta a Magyar Kupa 2018-as döntőjét – a finálét a Groupama Arénában rendezték.

Valamivel jobban kezdett a felcsúti együttes, de az első negyed óra legnagyobb helyzete az Újpest előtt adódott: Novothny a lécre bombázta Zsótér beadását. Pajovicsnak is volt dolga, a Puskás is közel volt a gólhoz, de itt is kimaradt a ziccer. Ismét feléledt a Puskás, helyzet helyzetet követett, majd a 38. percben Knezevic elé került – némi szerencsével – a labda, aki nagy ziccerben nem rontott: 1-0-ra vezetett a Felcsút.

Iniesta bejelentette, hova igazol – hivatalos
A japán Vissel Kobe lett a befutó.

A Puskás 1-0-s előnnyel mehetett pihenőre, ami egyáltalán nem volt meglepő: egy rövid perióduson kívül uralta az első félidőt.

Nagy lendülettel jött ki a második 45 percre az Újpest, az első percekben nehezen tartotta ellenfelét a Puskás. Egy felcsúti szögletnél némi közjáték zavarta meg a meccset: dobálták a pontrúgást elvégezni igyekvő játékost, közben ráadásul Pintér Attilát sörrel locsolták le a kispadnál. Az 55. percben Zsótér kapott egy kis területet a felcsúti kapu előterében: jó 25 méterről irgalmatlanul kilőtte a hosszú sarkot (1-1).

Nagyot harcoltak a csapatok MTI Fotó: Illyés Tibor

A végig nagy elánnal szurkoló Újpest-tábor rövid pirotechnikai bemutatót tartott a gól után – Pajovics kapuja körül „lángokba borult” a stadion. A rövid pihenő után előbb Hegedüs védett óriásit, majd Novothny labdája már a hálóban kötött ki, de les miatt nem adták meg a találatot. A 62. percben az Újpest kapott szögletet: a beadást Bojovics a hosszú sarokba bólintotta (1-2). A gól nagyon megnyugtatta a fővárosiakat: Balogh óriási passzát Perosevic belsőzte a hálóba (2-2) alig öt perccel később.

A gyors gólváltás után visszavettek az iramból a csapatok, inkább a Felcsút járatta többet a labdát. Valószínűleg mindkét fél a hosszabbításra tartalékolt: a 84. percben egy sérülés miatt állt a játék, mindkét csapat ivószünetet tartott ez alatt – csere azonban még egyik oldalon sem volt. Pauljevics eldönthette volna pillanatokkal a rendes játékidő vége előtt, de nem találta el a labdát, így jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás.

A ráadásban is adódott lehetőség mindkét fél előtt, de gólra nem sikerült váltani azokat: Pajovics és Hegedüs is bravúrokat mutatott be. Nem született újabb gól, így jöhettek a tizenegyesek.

A negyedik körig egyik fél sem hibázott, ekkor viszont Balázs Benjámin a lécre bombázta a labdát. Henty is alányúlt, a léc fölött hagyta el a labda a játékteret. Zsótér nem rontott az ötödik körben, de Balogh sem (4-4). A hatodik körben Hegedűs János lövését Pajovics védte: megnyerte a Magyar Kupát az Újpest!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik