Magyar foci

Vadócz Krisztián sorozata egyedülálló a magyar légiósok között

Tizennyolc meccs, nyolc gól, veretlenség, bajnoki cím.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Vadócz Krisztián csapata, a Kitchee SC veretlenül védte meg címét a hongkongi bajnokságban. A csapat a vasárnapi utolsó fordulóban házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Jüen Lung együttesét, így 16 sikerrel és két döntetlennel zárta az idényt. A 33 éves magyar középpályás mind a 18 bajnokin szerepelt, sőt csupán egyetlen találkozót nem játszott végig, és nyolc gólt szerzett. Ilyen mérleggel, veretlen szezonnal egyetlen honfitársunk sem rendelkezik külföldi első osztályú bajnokságban, így Vadócz teljesítménye még úgy is hatalmas dolog, hogy a hongkongi liga nem tartozik az elitbe.

A kazah élvonalban a Kajrat Almaty 1-0-ra kikapott a Tobol otthonában: a győztes gólt Tanat Nuserbajev szerezte a 88. percben. A meccset végigjátszó Elek Ákos csapata, a Kajrat Almaty a második, a Tobol a harmadik helyen áll a bajnokságban. Kleinheisler László végigjátszotta az FK Asztana bajnokiját: 2-0-ra nyertek az Atirau vendégeként – a magyar középpályás egy sárga lapot is begyűjtött.

A Futács Márkót és Gyurcsó Ádámot is végig a soraiban tudó Hajduk Split 1-1-re végzett az NK Osijek ellen a horvát élvonal 35. fordulójában.

Bíró Bence a 75. percben jutott szóhoz a portugál másodosztályban: 0-0 lett a Guimaraes tartalékcsapatának Nacional elleni bajnokija. Az ellenfél megnyerte a másodosztályt, Bíróék a 11. helyen végeztek.

Vécsei Bálint a padról nézte végig csapata, a Lugano 3-1-es vereségét a svájci első osztály 35. fordulójában – a bajnok Young Boys győzte le őket.

Kádár Tamással a soraiban nyert 1-0-ra a Dinamo Kijev az ukrán élvonal 31. fordulójában. Válogatott védőnk a hajrában sárga lapot kapott.

Nikolics Nemanja csapata, a Chicago Fire sima 3-0-s vereségbe szaladt bele az észak-amerikai profiliga legutóbbi játéknapján a Columbus Crew vendégeként. A csatár végig a pályán volt. A Németh Krisztiánt a hajrában becserélő New England Revolution 3-2-re verte a Toronto FC-t – Németh 3-1-es vezetésnél, a 82. percben szállt be. Stieber Zoltán passzából szerzett vezetést a DV United a Real Salt Lake vendégeként, de végül pont nélkül maradt: 3-2-re kapott ki – Stiebert a 72. percben cserélték le.

Olvasói sztorik