Magyar foci

Magyar Kupa: az Újpest lesz a Puskás Akadémia ellenfele a döntőben

Gól nélkül ért véget a visszavágó Balmazújvárosban.

Kedd este kiderült, hogy a Magyar Kupa döntőjének egyik résztvevője a Puskás Akadémia lesz, szerdán pedig arra is választ kaptunk, hogy a Balmazújváros vagy az Újpest lesz Pintér Attiláék ellenfele. Az Újpest egygólos előnyből várta a visszavágót, ám a Balmaz számára pozitívumot jelentett az idegenben szerzett gól – a Szuszában 2-1-re végeztek a felek.

Titokban tárgyal a Real Madrid az új szupersztárral; Szalah már búcsúzik?
Szerdán is csak kapkodtuk a fejünket: itt a Top 5 hír.

Aktívabban kezdett a Balmaz és összességében az első játékrészben is végig fölényben játszott. A veszélytelenebb próbálkozások után a 29. percben igazán közel került a vezetéshez a hazai együttes, ekkor Andrics szélről adott be Vajda felé, akinek a lövéség nagy bravúrral védte Pajovics, majd öt perccel később is a vendég hálóőr hárított ezúttal Andrics próbálkozásánál.

A második játékrész első nagyobb lehetősége is a hazaiak előtt adódott, de Haris nagy ziccerben kicsivel mellé fejelt. A 71. percben a Nagy Dániel helyére beálló Szűcs eldönthette volna a továbbjutás sorsát, a fiatal játékos Szécsire vezethette rá a labdát, amit végül a kapu fölé emelt.

Keményen küzdött mindkét csapat. Fotó: ujpestfc.hu

Tíz perccel később Tischler lábában is benne volt a gól, a Novothnyt váltó támadó közelről fejelhetett, majd Szécsi parádés védése után még a kipattanónál is próbálkozhatott volna, ha nem veszíti el az egyensúlyát.

A hajrában mindent elkövetett Horváth Ferenc csapata a győzelem és a finálé eléréséért, több beadás és felívelés is záporozott az újpesti kapu elé, ám hiába a nagy igyekezet, gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó, amivel az Újpest jutott be a döntőbe.

címlapfotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Újpest FC 0-0
Balmazújváros, Városi Stadion. Játékvezető: Erdős J.
Balmaz: Szécsi – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér D., Majszuradze (Batarelo, 72.), Haris (Arabuli, 61.) – Andrics, Kónya (Rudolf, 61.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Újpest: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Nwobodo (Diallo, a szünetben) – Pauljevics, Nagy D. (Szűcs, 53.), Szankovics – Novothny (Tischler, 61.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Továbbjutott: Újpest (összesítésben 2-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik