Magyar foci

Leendő sógora életét mentette meg a magyar edző

Az Ikrény–Veszprémvarsány Győr-Moson-Sopron megyei harmadosztályú bajnoki jó időre beleégett a szurkolók emlékeibe, noha nem feltétlenül az eredmény miatt, hanem egy bizonyos jelenet kapcsán.

A Kisalföld számolt be az eseményről, történt ugyanis, hogy a vendégek kapusa, Herendi Ákos olyan szerencsétlenül ért földet egy kapu előtti szituációt követően, hogy az eszméletvesztés közben „lenyelte a nyelvét”. Horváth Roland a vendégek játékosedzője a Kisalföldnek árulta el, hogy történt az eset:

Az első félidő vége felé történt a baleset, egy védőnk és egy hazai csatár ütközött össze, amikor a labdáért küzdöttek, s a kapusunk átesett rajtuk és háttal a játéktérre zuhant. Azonnal elájult, s úgy láttuk, nem kap levegőt. Tűzoltóként dolgozom, ahol szerencsére kaptam képzést, így tudtam, mit kell tennem. Azonnal az oldalára fordítottuk és a csapattársakkal megpróbáltuk szabaddá tenni a légútjait. Nagyjából két percig volt eszméletlen, ezután tért magához. Gyorsan megjöttek a mentők, akik aztán a győri kórházba vitték”

Az esethez hozzátartozik, hogy a tréner, leendő sógorát mentette meg, hiszen a kapus húgának udvarol.

Herendi Ákos már jobban van! – Fotó: Kisalföld

Megszólalt az érintett is, aki szerencsére már sokkal jobban van, úgy néz ki, néhány héten belül ismét pályára léphet:

Örülök, hogy épp’ olyanok voltak körülöttem, akik tudták, mit kell ilyenkor tenni. Hálás vagyok Rolandnak és nekik, hogy segítettek.”

Címlapkép: Kisalföld

Olvasói sztorik