Magyar foci

A Fradi után a Videoton kapta az újabb paksi pofont

Nagy esélyt kapott a Ferencváros.

Az első tíz percben csak “ismerkedtek” egymással a csapatok, amikor a Paks a Videotont fogadta az OTP Bank Liga 28. fordulójában. Az első negyedórában a Vidi balbekkje, Stopira volt a legveszélyesebb, kétszer is fejelt, de nem találta el a kaput. A 33. percben a hazaiak előtt adódott hatalmas helyzet: Haraszti szép cselek után 12 méterről tekert kapura, ám Kovácsik óriási bravúrral védett.

Óriási Vidi-lehetőséggel indult a második félidő: Stefan Scsepovics 15 méterről eleresztett lövése centikkel kerülte el a paksi kaput. A folytatásban alig-alig alakult ki folyamatos játék, sok apró szabálytalanság jellemezte az összecsapást. Aztán szinte a semmiből egy kontrából megszerezte a vezetést a Paks: Bertus ziccerét még fogta Kovácsik, de a kipattanót Haraszti közelről a hosszú alsóba gurította. 1-0

A folytatásban is inkább a hazaiaknak akadtak lehetőségei, a 88. percben Bartha végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de nagy helyzetben hibázott. A Vidi nem tudott betalálni, így pont nélkül távozott Paksról, ami azt jelenti, hogy a Fradi a Haladás elleni meccsen győzelem esetén visszaelőzi a fehérváriakat a tabellán.

NB I, 28. forduló

Paksi FC – Videoton FC 1-0 (0-0)

Paks, Paksi FC Stadion. Játékvezető: Solymosi Péter.

Paks:Rácz – Fejes, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés, Simon Á., Bertus – Haraszti (Hajdú, 89.), Simon A. (Bartha, a szünetben), Hahn (Szakály, 82.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Haladás:  Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Kovács (Tamás M., 83.), Hadzic (Nikolov, 40.), Pátkai (Elvir Hadzic, 79.) – Huszti – Scsepovics, Stefan. Vezetőedző: Marko Nikolics.

Gólszerző: Haraszti (68.)

címlapfotó: vidi.hu

Olvasói sztorik