Magyar foci

A fővárosi rivális klubok is helyet kapnak az Illovszky-stadionban

Szép gesztus a Vasastól.

Olyan kiváló labdarúgókról nevezik el a Vasas FC otthona, a megújuló Illovszky Rudolf Stadion vendégszektorait, akik más klubokban is nagy sikereket értek el.

Az egyesület pénteki közleményében Markovits László klubelnök hangsúlyozta, szeretnének méltó módon megemlékezni azokról a kiemelt fővárosi klubokról is, amelyek csapata ellen a Vasas rengeteg emlékezetes mérkőzést játszott.

A vendéglelátó négy szektorát olyan kettős kötődésű labdarúgókról nevezzük el, akik a Vasas mellett a négy legnagyobb riválisunk valamelyikénél is komoly elismertségre tettek szert. Bízunk benne, hogy döntésünk tovább erősíti majd a klubjaink között – a sportszerű rivalizálás mellett – fennálló sportbarátságot ‒ tette hozzá.

A névadók közül Machos Ferenc a Vasas mellett a Honvédot, Plattkó Ferenc az MTK-t, Szentmihályi Antal az Újpestet, Takács II József pedig a Ferencvárost erősítette.

A Vasas SC az utóbbi hetekben folyamatosan hozta nyilvánosságra az épülő stadion 12 hazai szektorának névadóit: Berendy Pált, Bundzsák Dezsőt, Csordás Lajost, Farkas Jánost, Ihász Kálmánt, Kárpáti Bélát, Komjáti Andrást, Mészöly Kálmánt, Raduly Józsefet, Sárosi Lászlót, Szilágyi Gyulát és Várady Bélát.

nyitókép: stadiumDB.com

Olvasói sztorik