Magyar foci

Beszólt Debrecen polgármestere az MLSZ-nek

Megírtuk: másfélmillió forintra büntette a Debreceni VSC-t a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága. Az indoklás szerint a hajdúsági klub szurkolói visszaesőként jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be, majd használtak múlt szombaton a Ferencváros elleni mérkőzés alatt, és az ellenfelet is szidalmazták.

Sztárpár a láthatáron! NB I-es játékossal jár Berki exe
A kigyúrt celeb és a focista ráadásul jól ismeri egymást.

A találkozó kapcsán az MLSZ a Ferencvárost is megbüntette: a fővárosi klubnak 200 ezer forintot kell befizetnie szurkolóinak minimális mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint másokat megbotránkoztató magatartásáért.

Erre a hírre reagált Debrecen polgármestere, Papp László, aki közel sem ért egyet a döntéssel. Erről egy Facebook-közleményben írt.

Csak azért is: Hajrá, Debrecen! Hajrá, Loki!

A legutóbbi, Ferencváros elleni bajnokin újra fantasztikus hangulatú mérkőzés volt a Nagyerdei Stadionban.

Ez így volt jó. Szerintem.

Az MLSZ szerint nem.

Ha az MLSZ azt gondolja, hogy egy rekord nézőszámú mérkőzést rekord összegű büntetés kell, hogy kövessen, akkor téved. Szerintem.

Érdemes lenne már az MLSZ vezetőinek – az elmúlt évek távlatában – elgondolkodniuk azon, hogy az, amit a szurkolókkal és a szurkolók miatt a klubokkal művelnek, szolgálja-e a magyar futball érdekét! Szerintem nem!!!

Amíg nem sikerül a lelátókat megtölteni, addig a magyar futball sem fog kitörni a jelenlegi helyzetéből. Az, hogy a stadionok üresek, annak csak egyik oka az, ami a pályán történik, a másik az, ahogyan a szövetség viszonyul a szurkolókhoz.

Úgyhogy kedves debreceni drukkerek, minden úgy volt jó, minden úgy volt szép, ahogy az a múlt szombaton történt.

Csak így tovább!!!

Csak azért is: Hajrá, Debrecen! Hajrá, Loki! A legutóbbi, Ferencváros elleni bajnokin újra fantasztikus hangulatú…

Közzétette: Papp László – 2018. április 19.

Fotó: Facebook

Olvasói sztorik