Magyar foci

Tovább bővül a felcsútiak büszkesége

Brazil vendége is lesz a Puskás Akadémiának.

Nyolctagúra bővül a Puskás Suzuki Kupa mezőnye: a tavalyi hat résztvevő mellett első dél-amerikai csapatként a világhírű brazil Flamengo, valamint a tornán két éve már bemutatkozott belga KRC Genk is tagja lesz a felcsúti utánpótlástorna mezőnyének május 17. és 21. között.

Mészáros Lőrinc, a házigazda Puskás Akadémia (PFLA) kuratóriumának elnöke kifejtette: a felcsúti utánpótlástorna egyedülálló Európában, és meghatározó a Puskás Akadémián nevelkedő gyerekek életében. Megemlítette, hogy a PFLA az elmúlt 10 év alatt nagyon sok tehetséges futballistát nevelt, akik közül több mint 130-an játszanak az NB I-ben vagy az NB II-ben, hárman pedig a külföldi bajnokságokban.

Az esemény pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a tavalyi tornára minden idők legerősebb mezőnye gyűlt össze, hiszen a Puskás Akadémia, a Bp. Honvéd-MFA, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett a Bayern München és a Sporting CP fiataljai is pályára léptek.

A brazil Flamengo utánpótlás-neveléséről talán elég annyit megemlítenünk, hogy nemrégiben adták el 40 millió euróért a Real Madridnak a 17 éves Vinícius Júniort…

Czinkon Szabolcs, a PFLA U17-es csapatának edzője azt emelte ki, hogy most olyan futballkultúrák ellen is játszhatnak, amelyek ellen még nem próbálhatták ki magukat.

Boldogok lennénk, ha történelmet írhatnánk – utalt arra, hogy az elmúlt 10 évben a házigazda Puskás Akadémiának még egyszer sem sikerült elhódítania a kupát, de az edző szerint ennek terhe nem nyomja a játékosai vállát.

Takács Mihály, a PFLA főigazgatója arról beszélt, hogy a megnövelt létszám miatt idén a kétszer 40 perc helyett csak kétszer 30 percesek lesznek a mérkőzések, ugyanis így tudják négy nap alatt lebonyolítani az eseményt.

A Puskás Suzuki Kupa rekordere a Honvéd, amely eddig ötször nyerte el a trófeát, tavaly a Real Madrid diadalmaskodott.

Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese úgy vélekedett, a kupát egyre magasabban jegyzik a nemzetközi szakmai berkekben, mára Európa elittornái közé tartozik.

nyitókép: pfla.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik